„Concordia Bakery”, primul business social din România, este un proiect inedit care a fost lansat ieri în Bucureşti şi care antrenează o seamă de tineri într-o activitate care le dă o şansă. 

 

 Citeşte şi: Clinica la Teatrul de Comedie. O piesa de vazut cu zambetul pana la urechi! (RECENZIE)

 

Cafeneaua deschisă de Organizaţia Umanitară Concordia reprezintă un model de business social, chiar în centrul Bucureştiului, în Piaţa Victoria.

Majoritatea caselor de copii din ţară oferă adăpost până la vârta de 18 ani, fără a avea intenţia de a crea premisele necesare integrării sociale a viitorilor adulţi. În felul acesta, se întâmplă ca de multe ori cei care ies de acolo să devină infractori sau să supravieţuiască din cerşetorie, şansele lor pentru a intra pe piaţa muncii fiind minime.

 

De data aceasta,  o organziaţie importantă din Bucureşti şi-a propus să ofere un curs de formare profesională pentru tinerii găzduiți și ocrotiți. Atelierul de brutărie din cadrul Școlii de meserii Concordia a crescut și s-a dezvoltat, prin întemeierea unei brutării adevărate și, începând cu 31 octombrie 2012, având un punct de desfacere în București, la parterul clădirii Premium Plaza, în zona Piața Victoriei – „Concordia Bakery”. 

 

 

 

Demersul poate intra ca model în atenţia Direcţiei de Asistenţă socială şi a factorilor de decizie demni de a-l prelua şi de a-l dezvolta şi în alte proiecte de acest fel, cu atât mai mult cu cât copiii care primesc o astfel de şansă se dovedesc a fi o forţă de muncă nevalorficată.

Fundaţia Concordia nu este la prima reuşita de acest fel. În 2009, copiii de la Concordia, împreună cu tineri din familii medii şi înstărite au fost incluşi într-un alt proiect-premieră pentru România: primul spectacol de community dance din România. Proiectul a reunit atunci prin eforturile asociaţiei „Jungen Rumänen eine Chance” 100 de tineri din Bucureşti, Sibiu şi Braşov pentru a participa la un spectacol excepţional în cadrul „Festivalului George Enescu”, pe scena Teatrului Naţional.

 

Citeşte şi: Berlin – 13 obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi! (FOTOREPORTAJ)