Președintele Mexicului, Felipe Calderon, a inaugurat podul Baluarte, acesta fiind cel mai înalt pod din lume. Construcția măsoară 403 metri în înălțime și are o lungime de aproximativ 1 kilometru.

 

Noul pod face parte dintr-o autostradă care trece prin cele mai greu de circulat zone, din orașul Mazatlan, situat pe coasta pacifică a țării, până în orașul Durango, în interiorul Mexicului.

 

Podul Baluarte este atât de înalt încât ar putea cu ușurință să aibă sub centrul său tot Turnul Eiffel. „Acest proiect va uni oamenii din nordul Mexicului cum nu s-a mai văzut până acum”, a declarat președintele Mexicului la inaugurarea podului. Foto: BBC.co.uk

 

Oficialii Guinness World of Records au fost la fața locului pentru a-i prezenta președintelui diploma de recunoaștere pentru cel mai înalt pod din lume, recunoscând și admirând această realizare a inginerilor din Mexic.

 

Inaugurarea podului face parte din evenimentele de celebrare a celor peste 200 de ani de când Mexicul și-a obținut independența față de Spania, în anul 1810. Este așteptat ca podul Baluarte să fie deschis traficului la sfârșitul acestui an, oficialii mexicani sperând că această acțiune va crește turismul și comerțul din întreaga regiune.

 

Autostrada Mazatlan-Durango înlocuiește un drum foarte cunoscut pentru periculozitatea sa, supranumit „Coloana Diavolului”, care trece prin munții Sierra Madre Occidentali.

 

Pe lângă Baluarte, se vor construi încă 8 poduri de peste 300 de metri și vor mai fi încă 60 de tuneluri, aceste noi construcții ridicând speranțele liderilor mexicani de a combate traficul cu opium și cu marijuana în zonele mai izolate din Mexic.

 

Oficialii mexicani au declarat că acest nou pod, cel mai înalt din lume, va reduce distanță dintre Mazatlan și Durango cu 6 ore, acest drum urmând a fi inclus într-o viitoare rețea de autostrăzi care vor lega coastele Oceanului Pacific de cele ale Oceanului Atlantic.

 

 

Foto: Telegraph.co.uk