Conform sondajului realizat de GSS pentru România TV, PNL stă mai bine în sondaje față de PSD, iar în cursa pentru Primăria Capitalei, actualul primar, Sorin Oprescu, are cele mai mari șanse pentru a câștiga.

 

Citeşte şi: Mihai Răzvan Ungureanu – viitorul candidat PDL la Primăria Capitalei?

 

La întrebarea „Cu candidații cărui partid veți vota la alegerile parlamentare?”, cei mai mulți dintre respondenți au ales PNL cu 33,5% din numărul voturilor exprimate, pe locul secund se află PSD cu 25,2%, PDL – 18,1%, PP-DD – 12,1%, PRM – 2,1% și PC cu 1,9% din preferințe.

 

Pentru alegerile locale, Sorin Oprescu este cotat cu șanse extrem de mari pentru a câștiga al doilea mandat consecutiv la Primăria Bucureștiului, 75,6% dintre respondenți preferându-l pe actualul edil. La mare distanță, pe locul al doilea, se află Cristian Piedone Popescu cu 7,6%, Silviu Prigoană cu 4,4%, Andrei Chiliman – 3,6%, Vasile Blaga – 2,3% și Raed Arafat cu 2,2% din voturi.

 

Citeşte şi: Sondaj IMAS: USL scade în procente, PDL şi PP-DD aproape la egalitate

 

Deși are un procent mic în intenția de vot, Raed Arafat este personalitatea publică cu cele mai multe opinii favorabile din partea bucureștenilor, mai exact 78%. Mugur Isărescu este al doilea în acest top cu 60%, iar Crin Antonescu completează podiumul cu 40% din preferințe.