PARLAMENTARII MIGRATORI AU ADUS PARLAMENTUL ÎN ILEGALITATE

Unul dintre năravurile, parlamentarului român, care îl face unic în Europa şi în lume, este migraţia. Adică părăsirea, în timpul mandatului, a partidului din partea căruia a candidat şi a ocupat postul, şi trecerea la altă formaţiune politică.

 

Citeşte şi: Romania politica: Locul unde s-au intalnit hotii cu prostii si au facut pui

 

În fapt, fiecare dintre aleşii noştri reprezintă câte un colegiu format din câteva zeci de mii de oameni. Dar, după o vreme, nea parlamentarul, ispitit cu bani şi foloase materiale, de opoziţie, sau îndemnat de interese personale, oculte şi care nu au de a face cu promisiunile sale electorale, îşi trădează tabăra şi trece la „inamic”. În acel moment, el nu-şi mai reprezintă alegătorii, deci şi-a pierdut calitatea de ales, fiindcă oamenii nu pot fi abandonaţi după hachiţa şi pofta fiecărui individ, chit că el/ea se numeşte deputat sau senator. Aşa ar fi normal, aşa este legal!

 

Că nu aşa stau lucrurile o vedem şi noi, iar faptul că majoritatea parlamentară este mereu schimbătoare permite căderea guvernului, la te miri ce hop, şi instaurarea anarhiei. Poporul nu este curios, cine face alianţă şi cu cine, sau câţi sunt în sală la numărarea voturilor. El vrea stabilitate politică, care aduce şi un curs bun pentru leu, în raport cu euro şi dolarul.

 
 
 

Cât despre parlamentarul migrator, după comiterea actului de trădare, el ocupă ilegal locul în sala de şedinţe, ilegal îşi primeşte leafa, ilegal semnează şi votează legi, care – în mod logic şi firesc – ar trebui să fie lovite de nulitate. Nu poţi fi organ legislativ fără să reprezinţi pe cineva. Or, tu tocmai ţi-ai părăsit alegătorii şi ai pornit de unul singur la drum. În această situaţie,următorul clasat pe listă trebuia să-ţi ia locul. Ceea ce nu se întâmplă.

 

Acum, dacă am stabilit că alesul migrator şi-a pierdut orice drept de parlamentar, să vedem cât de „legali” sunt confraţii săi, care au acceptat această situaţie „stranie”, să nu-i spunem, ilegală. Şi ei se află în aceeaşi poziţie de ilegalitate, mai întâi, datorită complicităţii, apoi, că nu se poate vota şi alcătui o majoritate cu persoane care nu deţin calitatea de parlamentar.

 

Citeşte şi: Razboiul politic continuu ascunde neputinta Puterii

 

Vorba vecinei mele, o precupeaţă fără doctorat, dar cu mult bun simţ: „Sunt nişte gunoaie, mamă. Tâlhari la drumul mare. Că de aia îi priponeşte poliţia zilnic. N-au Lege, dar zic că fac legi. Paraziţi pe banii Ţării, incapabili şi imorali.” Poate că, femeia, este prea severă în exprimare. Dar, cât adevăr spune…

 

   

Ioan T. Lazăr