După cum ştiţi, pe 9 decembrie 2012 vor fi organizate alegeri pentru Parlamentul României.


Citeşte şi: Top 10: Cele mai neinspirate sloganuri electorale

 

Alianţa România Dreaptă (PDL + FC + PNŢCD) încearcă prin toate mijloacele discreditarea candidaţilor opoziţiei. Ultima oară, ARD încearcă să-l discrediteze pe candidatul USL,în colegiul 1, sectorul 1 din Bucureşti, domnul Prof. Dr. Gheorghe Vlad Nistor, care în prezent, ocupă funcţia de Preşedinte al Senatului Universităţii din Bucuresti.


Pentru că această discreditare să aibă un impact mai mare, ARD face acest lucru şi prin intermediul asociaţilor studenţeşti: Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucuresti (ASUB) a dat un comunicat de presă pe care îl puteţi găsi aici şi prin care îl desfiinţează pe domnul Prof. Dr. Gheorghe Vlad Nistor, cu doar 3 zile înainte de alegeri. 

 

Este regretabil că s-a ajuns atât de departe încât o asociaţie studenţească „reprezentativă” şi apolitică, cum se vrea a fi ASUB, se implică în mod evident în campania electorală şi face jocurile murdare ale unor politicieni degeneraţi pentru care dorinţa de putere e mai presus decât orice.

 

 

După cum este bineştiut, pe vremea guvernării PDL-iste, Asociaţia Studenţilor din Universitatea  Bucuresti (ASUB), au avut o serie de avantaje în comparaţie cu celelalte asociaţii studenţeşti.

 

Surse din interiorul ASUB susţin că în schimbul unor noi avantaje patrimoniale din partea ARD, ASUB s-a implicat în anticampania pe care încearcă să o facă adversarii politici unui cadru didactic şi profesionist de elită, domnul Prof. Dr. Gheorghe Vlad Nistor, care în prezent ocupă funcţia de Preşedinte al Senatului Universităţii din Bucuresti.

 

Printre calomniile care îl vizează pe domnul Prof. Dr. Gheorghe Vlad Nistor, care nu au nici un fel de fundament se numără şi următoarea afirmaţie:

 

„Notabilă este stăruinţa Preşedintele Senatului, a domnului Prof. Dr. Gheorghe Vlad Nistor, de a bloca validarea tuturor alegerilor studenţeşti, justificând prin existenţa a zeci de memorii, a sute de pagini, la majoritatea facultăţilor din Universitatea din Bucureşti; în fapt, ele numărând numai cateva  memorii, la 3 din cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti”, se arată în comunicatul ASUB.

 

Aceasta este în mod evident o dezinformare a celor din ASUB. În realitate, domnul Prof. Dr. Gheorghe Vlad Nistor, la sesizările repetate ale unor studenţi şi ale altor organizaţii studenţeşti a propus crearea unei comisii care să investigheze situaţia creată în legătură cu alegerile studenţeşti.

 

În momentul când s-au organizat alegerile studenţeşti în toate facultăţile Universităţii din Bucuresti, ASUB, în încercarea de a-şi impune proprii membri în structurile de conducere au încălcat flagrant art. 124 din Carta Universităţii din Bucuresti, prevederi ale Codului Studentului şi art. 208 (1) din Legea Educaţiei, prin faptul că nu au organizat separat alegeri pentru Senatul U.B., aşa cum prevede legea şi şi-au desemnat în Senat proprii membri.

 

Art.208 (1) – Legea nr.1/2011

Senatul universitar este compus din 75% personal didactic şi de cercetare şi din 25% reprezentanţi ai studenţilor. Toţi membrii senatului universitar, fără excepţie, vor fi stabiliţi prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi cercetătorilor titulari, respectiv al tuturor studenţilor.

 

În aceste condiţii, domnul Prof. Dr. Gheorghe Vlad Nistor a propus Senatului crearea unei Comisii care să investigheze această situaţie.

 

Asociaţia Studenţilor din Universitatea  Bucuresti (ASUB), deranjată de faptul că nu îşi mai poate impune în mod ilegal membrii în structurile de conducere al Universităţii din Bucureşti dar şi influenţată în mod evident de către Alianţa România Dreaptă (ARD), a dat publicităţii un comunicatul pe care îl puteţi găsi aici şi în care îl calomniază pe Preşedintele Senatului Universităţii din Bucureşti, domnul Prof. Dr. Gheorghe Nistor, candidat din partea USL la Camera Deputaţilor.

 

Citeşte şi: Cum s-au peţit ministrul Educaţiei, rectorii şi decanii la Senatul Universităţii

 

Ne punem întrebarea, după aceste evenimente care denigrează imaginea universităţii în ansamblu şi pun un mare semn de întrebare asupra mediului academic românesc, care este oare rostul unei asociaţii studenţeşti? Oare această organizaţie studenţească politizată pe cine reprezintă de fapt?