Încă din cele mai vechi timpuri se cunoaște faptul că societatea era ghidată după legi, fie ele scrise sau nu. Legile sunt reguli de conduită generală și impersonală, instituite de puterea publică sau recunoscute de către aceasta, iar respectarea obligatorie a acestora este asigurată, la nevoie, de forța coercitivă a statului. Cu alte cuvinte, faci ce spune legea, altminteri eşti pedepsit, scopul legilor fiind acela de a asigura conviețuirea socială orientând comportarea cetățenilor în direcția consolidării sociale.

 

Citeşte şi: 10 lucruri gigantice care valorează mai puţin decât Facebook

 

Însă ce se întamplă când ridicolul, absurdul situației sau chiar superstițiile sunt amestecate cu legea? Un periplu printre cele mai ciudate legi de pe mapamond ne oferă un răspuns cât se poate de clar referitor la gradul de maturitate al legiuitorului cocoțat în fruntea unei țări, nu pentru altceva, ci pentru a asigura bunăstarea cetățenilor acesteia. Poate că unii s-au gândit că nu ar strica și o porție de râs, așa că au scornit tot felul de legi, care de care mai trăsnite:

 

În Elveția, este ilegal să trântești portiera oricărei mașini.


Finlanda a interzis programele de desene animate ce îl au ca protagonist pe Donald Duck deoarece acesta nu poartă pantaloni lungi (și despre Tom și Jerry???).

 

În Singapore, este contrar legilor sa mesteci gumă de mestecat.

 

 

 

În anul 1935, legile din România acelor vremuri interziceau desenele cu Mikey Mouse pe motiv că acesta era atât de urât desenat încât speria copiii mici.

 

În Marea Britanie, legea permite unei femei gravide să urineze oriunde dorește, fie și în cascheta unui polițist, fără ca aceasta să fie trasă la răspundere.

 

În statul american Florida, este interzis orice act sexual cu un porc spinos.

 

În statul Forida, dacă o femeie nemăritată sare cu parașuta în zilele de sâmbătă, aceasta riscă să ajungă la închisoare.

 

 

Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un pește.

 

Că tot vorbeam de pești, în orășelul Alexandria din statul american Minnesota există o prevedere legală ce interzice oricărui bărbat căruia îi miroase gura a pește, să aibă vreun contact sexual cu o femeie.

 

În statul Carolina de Nord trebuie să fii foarte atent ce spui când te afli pe langă vreun cimitir; aici este interzis să înjuri în prezența morților.

 

În orașul San Salvador, capitala El Salvadorului, există o lege care îi condamnă la moarte prin împușcare în fața unui pluton de execuție, pe șoferii care sunt prinși băuți în interiorul capitalei.

 

În anul 1837, în Anglia, dacă un bărbat săruta o femeie fără voia ei, legea îi permitea femeii sarutate forțat să îl muște de nas cât de tare putea pe bărbatul vinovat.

 

În statul american Vermont, orice femeie care vrea să poarte proteză dentară, are nevoie de acordul scris și semnat al soțului.

 

În Danemarca, există o lege care îi obligă pe toți posesorii de automobile să verifice dedesubtul acestora înainte de a porni la drum, în eventualitatea unor copii ascunși sub mașini.

 

 

O lege din orașul Oxford din statul Ohio, interzice oricărei femei să se dezbrace în fața unei fotografii reprezentând un bărbat.

 

Orașul St. Louis din Missouri are în vigoare o lege care interzice oricărui bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta este îmbrăcată în pijamale.

 

Legea orașului Eureka din statul american Nevada interzice ca un bărbat cu mustață să sărute o femeie.

 

În Milano există o lege care îi obligă pe cetățeni să zâmbească tot timpul, exceptând momentele când merg la spital sau la o înmormântare.

 

Citeşte şi: 40 de ciudăţenii ale lumii

 

Iar acestea sunt doar câteva din multele exemple, ceea ce denotă faptul că cei aleși să ducă țara spre prosperitate au simțul umorului foarte bine dezvoltat. Sfatul meu pentru cei ce călătoresc prin țări straine: studiați în prealabil legislația statului în care urmează să călătoriți, dacă nu vreți să intrați la răcoare pentru te miri ce.