National Geographic a realizat un fotoreportaj despre palatele țiganilor din comuna Buzescu, județul Teleorman și despre viața acestora de zi cu zi. Cu o populație de aproximativ 5.000 de locuitori, comuna din România a ajuns celebră în întreaga lume prin bogăția țiganilor care locuiesc aici.

 

Citeşte şi: Finlanda a spus NU României

 

Majoritatea bărbaților din Buzescu sunt plecați cu afaceri prin afară, în timp ce femeile, indiferent de bogăția pe care o dețin, stau acasă și gătesc, fac curat și au grijă de copii.

 

 

 

 

Odată cu căderea comunismului, țiganii căldărari din această parte a țării și-au dezvoltat un real simț pentru afaceri și au reușit să își construiască palate care se aseamănă cu cele mai luxoase vile sau cu marile temple ale lumii, după cum informează National Geographic.

 

 

Majoritatea țiganilor din comună se bucură de o largă avere ce constă în propriile lor locuințe, aurul pe care îl dețin și sume consistente în valută.

 

 

 


Urmăriți fotoreportajul complet „Home of the Roma Kings” pe National Geographic.

 

Citeşte şi: Povestea unei tinere romance: Dintr-o satra de romi, direct la Universitatea Sorbona

 

Cu lansarea acestui fotoreportaj de către faimoasa revistă National Geographic, România a intrat din nou în atenția lumii, ca fiind locul unde stau cei mai bogați țigani, mai exact, „Casa Regilor Roma”, după cum au intitulat autorii pozelor articolul.

Sursa: National Geographic