Internetul este ceva atât de uzual în ziua de astăzi încât putem avea impresia că acest seviciu aproape indispensabil, a fost disponibil dintodeauna. 

 

Citeşte şi: TinKode – Românul de 20 de ani care a spart serverele NASA, Pentagon şi US ARMY

 

Originile Internetului datează din anii ’60, când guvernul american a început să devină interesat de îmbunătățirea comunicării interne din cadrul organizațiilor de stat. 

 

Cu toate acestea, Internetul a luat amploare, iar în 1971, pe 15 martie, au apărut primele chatroom-uri disponibile pentru publicul larg. Tot pe 15 martie, dar în anul 1985, este înregistrat primul website din lume, cu adresa Symbolics.com.

 

Prima pagină de Internet din lume împlinește astăzi 28 de ani, iar la origini, ea a fost pagina companiei producătoare de calculatoare, Symbolics Inc, cu sediul în Massachusetts, în Statele Unite ale Americii.

 

Între timp, domeniul a fost cumpărat de o altă companie care operează tot în industria IT, iar aceasta nu pierde niciun moment pentru a se mândri cu palmaresul și moștenirea dobândită odată cu această pagină de Internet.

Citeşte şi: Istoria Internetului: De la apariţie, la Google, Facebook şi Twitter

 

În fiecare an, pe 15 martie, domeniul Symbolics.com este luat cu asalt de sute de mii de curioși care descoperă că acesta este primul site din lume, dorind să vadă cu ce se ocupă în prezent o legendă a Internetului.