Puţine anotimpuri strălucesc precum toamna. Pentru cei care îşi acordă timp să vadă şi să simtă natura, nici vorbă, să existe depresie ori melancolie de toamnă. Este atât de multă frumuseţe în jur, încât nu există timp să ne întristâm pentru vara care a trecut sau pentru iarna care va veni.

Citeşte şi: 10 bancuri despre cum gandesc femeile

Iată câteva sfaturi pentru a trece mai uşor anotimpul ce tocmai şi-a intrat în drepturi.

Sunteţi trist?  Îndreptaţi-vă spatele!

Acum, în clipa în care citiţi articolul, staţi încordat, cocoşat şi crispat? Îndreptaţi-vă spatele, ridicaţi-vă umerii şi împingeţi pieptul mult înainte. În această poziţie de învingător, respiraţi adânc şi gândiţi pozitiv.

Coborâţi treptele ţopăind!

Urcatul treptelor e bun pentru condiţia fizică şi slăbit, dar coborâtul lor e minunat pentru suflet. Cel mai indicat este să le coborâţi ţopăind pe fiecare din ele, asemenea unui copil. Odată ajunşi afară, veţi descoperi că în minte vi s-a declanşat un program de bună dispoziţie stimulativă.

Mersul vioi eliberează mintea

Mergeţi cât mai des cu putinţă pe jos, şi anume, într-un tempo vioi, mişcându-vă ritmat braţele. Această mişcare naturală sincronizează imediat activitatea creierului.

 

Citeşte şi: Cele mai frumoase sarbatori si traditii romanesti legate de roadele toamnei

Băgaţi-vă sub pătură

Dacă treceţi printr-o împrejurare grea sau dramatică, există un truc, pentru a scăpa de ea, o metodă din copilărie: ghemuiţi-vă sub o pătură în pat sau pe canapea, în poziţia fătului, cu genunchii aduşi la gură şi braţele strânse în jurul lor.

Trecând peste posibilele inconveniente, binefacerile toamnei s-ar rezuma la trei: lumină, blândeţe, belşug. Să ne bucurăm de fiecare dintre acestea.