Facebook-ul a devenit unul dintre cele mai valoroase site-uri din lume. Acest lucru nu reprezintă o surpriză, mai ales dacă luăm în calcul cei peste 800 de milioane de utilizatori ai rețelei de socializare online. Cu toții știm că un site atât de popular valorează enorm, el fiind estimat practic în numere, nu în bani. 

 

Citeşte şi: 45.000 de conturi Facebook furate. Cum vă puteţi proteja contul de viruşi

 

Conform studiului unor analiști de marketing specializați în evaluarea site-urilor, Facebook a ajuns să valoreze 100 de miliarde de dolari. Banii aceștia reprezintă o sumă imensă, dar totuși, ce înseamnă această sumă?

 

Ce altceva ai putea cumpăra cu 100 de miliarde de dolari? Ce altceva costă sau a costat de-a lungul istoriei o sumă cel puțin apropiată față de actuala valoare de piață a Facebook-ului? 

 

 

TOP 10 lucruri gigantice care valorează mai puțin decât Facebook

 

Economia statului Qatar

 

PIB-ul anual al țării este de aproximativ 98 de miliarde de dolari.

 

Consumul de fast-food din Statele Unite ale Americii pe 6,3 luni 

 

Acesta este estimat la aproximativ 99 de miliarde de dolari.

 

Costul tratamentului pentru cancer la sân pe 6 ani

 

Costul anual pentru Statele Unite ale Americii privind tratamentele de cancer la sân se ridică la 16.5 miliarde de dolari, iar dacă înmulțiți cu 6, ajungeți la o cifră în jurul a 99 de miliarde de dolari. 

 

120 de Turnuri Eiffel

 

Emisiunea postului National Geographic, „Pricing the Priceless”, a estimat că reconstruirea Turnului Eiffel în ziua de astăzi ar costa 480 de milioane de dolari plus prețul terenului, care este de 350 de milioane de dolari. Dacă ar fi să construiți 120 de Turnuri Eiffel s-ar ajunge la suma de 99.6 miliarde de dolari.

 

Bugetul pentru turism al Braziliei pe anul 2011

 

Bugetul Braziliei pentru turism în anul 2011 a fost de 129.6 miliarde de reali brazilieni, echivalentul în dolari însemnând 74.2 miliarde .

 

Întreaga industrie globală de cafea

 

Industria cafelei pe plan mondial ajunge la cifre de aproximativ 100 de miliarde de dolari conform ultimelor estimări.

 

2 Jocuri Olimpice și jumătate

 

Jocurile Olimpice de la Beijing, China, din anul 2008, sunt considerate ca fiind printre cele mai costisitoare competiții organizate până în prezent, costurile finale ajungând la suma de 40 de miliarde de dolari. 

 

Rezolvarea problemelor și a daunelor cauzate de Uraganul Katrina

 

Uraganul Katrina a produs daune de 81 de miliarde de dolari, iar cutremurul din 1995 din Kobe, Japonia, a produs daune de aproximativ 100 de miliarde de dolari.

 

Războiul din Golf

 

Cu costuri estimate la 96 de miliarde de dolari, Războiul din Golf tot nu a costat atât de mult pe cât valorează astăzi Facebook-ul.  

 

50 de submarine ale Armatei Americane

 

Un submarin militar al Marinei Americane costă în jur de 2 miliarde de dolari, astfel, ar fi nevoie de 50 de submarine pentru a strânge 100 de miliarde de dolari.  

 

Citeşte şi: Istoria Internetului: De la apariţie, la Google, Facebook şi Twitter

 

Facebook este un real fenomen la ora actuală în lume, iar statisticienii și analiștii de piață se așteaptă ca valoarea site-ului să crească în continuare. Nu se știe cifra la care se va opri Facebook, dar valoarea acestuia va scădea probabil doar odată cu numărul utilizatorilor.

 

Foto: Flickr