Visul inventatorului sârbo-american, Nikola Tesla, era să trăiască într-o lume în care curentul electric să fie la îndemâna tuturor, fără cabluri. Tesla visa la o lume wireless!

 

Din pasiunea acestui inventator sârbo-american s-au născut bobinele Tesla, acestea ajungând să fie un adevărat hobby printre pasionații de știință. Acest tip de activitate se bazează pe viziunea lui Tesla de a trăi într-o lume în care curentul electric circulă fără cabluri, considerată ca fiind o lume utopică pe vremea când acesta a venit cu propunerea. 

 

Timpul și istoria ne arată că acest lucru este posibil, cel puțin la un nivel primar și din ce în ce mai mulți oameni au această pasiune de a se „juca” cu curentul electric. Hobbyul acesta presupune o bună cunoaștere a legilor fizicii și nu este recomandat celor neinstruiți care caută senzații tari.

 

Dacă totul este făcut cu profesionalism și cu multă îndemânare, aceste bobine pot deveni „motorul” întregii petreceri și cu siguranță că prietenii voștri vor fi impresionați de ceea ce ați realizat. O petrecere cu bobine Tesla cu siguranță că nu va trece neobservată și dacă reușiți să vă luați toate măsurile de precauție, cu siguranță că se va vorbi despre ea foarte mult timp de acum încolo.

 

Pentru cei pasionați de fizică, vă recomandăm să faceți un spectacol cât mai frumos folosindu-vă de ideile lui Nikola Tesla, el încercând să construiască „o lume fără cabluri”, momentan acest lucru fiind posibil doar în puține domenii.

 

 

Autor: Vlad Teodorescu