După deliberări fără niciun rezultat, CCR şi-a amânat decizia în privinţa validării scrutinului de demitere a preşedintelui Băsescu, deşi această decizie este ilegală. Motivul? Nimeni nu ştie exact câţi români au murit în ultimul timp, câţi au “înviat” în scop electoral, sau câţi mai vor să fie consideraţi români, pentru ca procentul de 50% plus 1 să iasă. Şi cum această neştiinţă poate genera anarhie, în dispută tocmai aflându-se scaunul de preşedinte de la Cotroceni, Ministerul de Interne a primit ca sarcină să “revizuiască” numărul românilor apţi de vot, eliminându-i pe cei plecaţi la lucru în străinătate şi pe cei stabiliţi afară.

 

Citeşte şi: Politicieni vs. Romani: Hotii care-i prostesc pe prosti

 

Domnul ministru Rus este supus al lui Ponta, “şerb” pe moşia lui, fără drept la speranţă de emancipare, deci va executa ordinul şefului, chit că pentru această ispravă va trebui să “ajusteze” temeinic poporul roman, fie prin “decese la comandă”, fie prin dispărut fără urmă, deşi omul stă la Chişinău sau la Debreţin şi se vizitează săptămânal cu familia. În final vom fi, doar pentru acest referendum de doi bani, vreo, maxim, 14 – 15 milioane de votanţi, dacă nu chiar mai puţin. CCR va lua cifrele drept bune (deşi ea a dat ideea “actualizării listelor”), iar undeva prin septembrie, ca “să se spele pe mâini” şi să nu fie acuzată de tergiversare, va da verdictul: VALID!

 

Ce putem spune în faţa acestui “proiect grandios de validare inteligentă”? Nimic altceva, decât! Victorie! Lovitura voastră de stat a reuşit!

 

Este prima lovitură de stat cu scenariu românesc, actori de pe malul Dâmboviţei, făcută împotriva, dar şi pentru poporul roman (depinde pe ce parte a baricadei vă situaţi), după legislaţia noastră, sau mai exact, după vidul nostru legislativ.

 

Faţă de Decembrie ’89 constituie, totuşi, un progres, pentru că atunci au fost ucişi oameni nevinovaţi, iar acum se lucrează paşnic. Vorba unui om “destupat” din interiorul USL: Domnule, Iliescu, chiar dacă mi-a fost şef, opera cu metode brutale. Era omul Moscovei, tortura şi împuşca fără milă, până obţinea “legitimitatea”. Vremurile s-au schimbat, am evoluat şi noi, premierul Ponta “lucrează” prin instituţiile de bază: Ministerul de Interne, Biserica şi SRI. Acestea, înfrăţite, sunt stâlpii democraţiei, “cântă” la unison, împotriva lor nu există opoziţie. Dreptatea lui Băsescu a murit, la fel şi partidul lui.

 

 

Citeşte şi: Cel mai hulit şi detestat dintre pământeni: Dan Voiculescu

 

Dar, nu toţi USL – iştii au porniri spre război şi anarhie. Un „cineva” destul de sus „cocoţat” îşi exprimă dezgustul faţă de circul validării sau invalidării referendumului printr-o comparaţie care nu are nevoie de comentarii: “Năstase spunea să-I numărăm ouăle, Ponta vrea să-i numărăm…votanţii”.

 

 

Ioan T. Lazăr