Cauti o solutie prin care sa ai parte de o sanatate excelenta si astfel sa desfasori activitatile de zi cu zi fara probleme?

Apeland la un cabinet kinetoterapie Bragadiru, descoperi cum sa ai grija de tine, precum si care sunt exercitiile care iti sunt necesare. Este vorba despre o metoda moderna, prin care contribui la imbunatatirea sanatatii tale si care da rezultate in doar cateva saptamani!

Kineto Bragadiru – ce reprezinta?

Cunoscuta si sub denumirea de chineziterapie ori drept kinetologie, kinetoterapia este forma de terapie bazata pe miscare. Aceasta este formata din programe speciale, concepute pentru fiecare pacient in parte, in functie de nevoile acestuia. Principalul scop al kinetoterapiei este cel de reabilitare a functiilor motrice, dar si de crestere a nivelului functional, daca te confrunti cu afectiuni specifice. Axata pe studiul mecanismelor neuromusculare, dar si articulare, aceasta forma de terapie este una benefica pentru tine!

Cum sunt concepute programele de kinetoterapie?

In ceea ce priveste programele de kinetoterapie, acestea sunt intotdeauna creionate de catre medicul specialist in baza urmatoarelor elemente: varsta pe care o ai, constitutia fizica, dar si afectiunile de care suferi. Nivelul de sedentarism este si el luat in considerare, pentru ca programul prin care treci sa fie unul potrivit pentru tine. In timpul sedintelor vei lucra cu un singur specialist in kinetoterapie: el are rolul de a te indruma, dar si de a te supraveghea. Mai mult, el se asigura ca faci toate exercitiile in mod corect. Printre cele mai importante accesorii pe care le vei utiliza se numara: elasticul, mingea de yoga, semisfera Bosu, dar si mingea medicinala.

Ce tipuri de kinetoterapie ai la dispozitie?

Un alt aspect esential, pe care trebuie sa-l cunosti este acela ca ai la dispozitie mai multe tipuri de kinetoterapie spre care te poti indrepta. Medicul de specialitate este cel care iti sugereaza varianta potrivita:

  • kinetoterapie de recuperare si profilactica – aceasta ramura se axeaza pe refacerea tuturor functiilor organismului care iti sunt diminuate. Mai exact, va trebui sa faci un set de exercitii specifice, care fac parte din gimnastica de recuperare, astfel incat sa opresti cronicizarea unor afectiuni severe, dar si pentru a-ti pastra conditia fizica intr-o stare cat mai buna. Daca este nevoie, poti apela inclusiv la masajul medical si poti afla tehnici de relaxare moderne si eficiente;
  • kinetoterapie pediatrica – indicata cu precadere pentru copii, dar si pentru bebelusi, kinetoterapia pediatrica trebuie utilizata atunci cand este recomandata de catre un specialist ortoped, neurolog sau pediatru. Programele kinetoterapeutice sunt eficiente mai ales pentru cei cu afectiuni la nivelul coloanei (cifoscolioze, scolioze, lordoze, cifoze), dar si pentru combaterea bolilor neurologice.

Care sunt beneficiile de care ai parte cand mergi la kinetoterapie?

Lista beneficiilor de care ai parte datorita kinetoterapiei este una destul de consistenta. Incepand de la faptul ca inveti cum sa-ti golesti mintea, pentru a te putea concentra pe exercitiile pe care le ai de realizat si pana la faptul ca iti imbunatatesti starea fizica si psihica de sanatate, iata doar 2 dintre avantajele pe care este bine sa le iei in considerare. Mai mult, este recomandat sa te gandesti si la urmatoarele:

  • imbunatatirea mobilitatii, dar si a ampltitudinii articulare;
  • diminuarea riscului de accidentare;
  • imbunatatirea fortei musculare;
  • remedierea deviatiilor aparatului locomotor;
  • recuperare usoara in urma unui accident;
  • imbunatatirea tonusului muscular.

OnixOptim.ro iti vine in ajutor atunci cand ai nevoie de ajutorul unui specialist! Departamentul de kinetoterapie Bragadiru isi deschide portile pentru tine ori de cate ori cauti un expert care sa iti fie alaturi in timpul recuperarii medicale!

Date de contact:

Telefon: 0723.019.008 / 0751.077.660

E-mail: contact@onixoptim.ro