Festivalul George Enescu, împreună cu Grand Cinema Digiplex, vor oferi iubitorilor de muzică clasică șansa de a vedea pentru prima dată, în România, concertele din cadrul festivalului, în direct, în sălile de cinematograf.

 

 Citeşte şi: Primul roman care castiga la Sony World Photography Awards 2013 – Alecsandra Dragoi (Vezi FOTO)

 

Cele mai importante concerte vor fi transimise la cinematograf, în interiorul complexului Băneasa Shopping City, acest lucru venind în ajutorul celor care nu au mai reușit să își procure bilete pentru spectacolele din cadrul Festivalului George Enescu, ediția 2013.

 

 

“Pentru prima dată în istoria Festivalului George Enescu, iubitorii muzicii clasice pot vedea concertele din ediția 2013 în sălile de cinematograf, transmise în direct. În condițiile în care biletele la majoritatea spectacolelor au fost epuizate deja, am vrut să deschidem Festivalul către un număr cât mai mare de spectatori, care să aibă acces la evenimente și altfel decât prin prezența propriu-zisă în sălile de concerte”, a declarat Oana Marinescu , directorul de comunicare al Festivalului George Enescu.

 

 

Peste 80% din numărul de bilete a fost deja vândut, iar cei care îşi doresc să vadă concertele într-un mod mai inedit, la cinematograf, pot rezerva şi cumpăra biletele online şi la casele de bilete ale Grand Cinema Digiplex, între 29 aprilie şi 23 iunie, urmând că ridicarea acestora să aibă loc între 23-29 iunie.

 

Preţul pentru biletele individuale este de 45 lei pentru un bilet standard şi 50 de lei pentru un loc premium. Festivalul George Enescu 2013 va începe pe 1 septembrie, urmând ca acesta să se desfăşoare pe parcursul întregii luni.

 

 

„Grand Cinema Digiplex este deja cunoscut pentru transmisiunile în direct și în exclusivitate ale spectacolelor de pe scene renumite ale lumii- Teatrul Bolshoi, Royal Opera House, Opera din Paris sau Opera Australia. Suntem mândri că putem transmite în direct Festivalul Internațional George Enescu, punând astfel România pe lista țărilor în care marile concerte de muzică clasică sunt transmise în direct în sălile de cinematograf.” a declarat John Younis, Entertainment Business Unit General Manager.

 

Cu o tradiţie de peste 50 de ani, Festivalul George Enescu este cel mai important eveniment muzical internaţional desfăşurat la noi în ţară, prima ediţie având loc în anul 1958, la 3 ani de la moartea lui George Enescu.

 

 Citeşte şi: Cei mai cunoscuti 10 romani din istorie. Oameni care au schimbat lumea!

 

Programul Festivalului George Enescu îl puteţi consulta integral AICI, iar preţurile le puteţi vedea AICI.