În cazul în care nu v-ați făcut încă planuri de vacanță pentru această vară, nu este deloc târziu să aruncați un ochi peste următoarele 5 destinații. Principalele atracții ale acestor zone, pe lângă vastele plaje și o mare curată, sunt pachetele turitistice la prețuri foarte accesibile. Da! Accesibile chiar pentru buzunarele europenilor din Est.

 

Citeşte şi: Cele mai bune oraşe din lume în care poţi locui. TOP 2011

 

1. Turcia

 

 

În iulie 2011, Turcia a înregistrat o creștere a numărului de vizitatori de 5.4% față de anul 2010, cifre care sunt în creștere și în acest an. Combinația excelentă dintre climat, istorie și cultură și adăugând faptul că Turcia nu este membră a Uniunii Europene, fac din această țară prima destinație în topul celor mai ieftine vacanțe pentu vara anului 2012. Agențiile de turism din România oferă pachete extrem de avantajoase, majoritatea ofertelor de vacanță fiind sub 100 de euro de persoană cu transport inclus!

 

 

2. Costa Del Sol (Spania)

 

 

Deși destinațiile din Europa de Est devin din ce în ce mai populare, Costa Del Sol rămâne o zonă turistică intens vizitată de doritorii de vacanțe petrecute pe plaje întinse, liniștite, cu un farmec aparte. În ciuda calmului existent în timpul zilei pe plajele însorite ale Spaniei, viața de noapte este una care cu greu poate fi egalată de alte stațiuni, prin prezența numeroaselor cluburi și terase de pe plajă, care sunt deschise non-stop, pentru cei care vor să petreacă, nu să doarmă. Un sejur petrecut aici poate costă de la 200 de euro de persoană în sus.

 

 

3. Bulgaria

 

 

Am ajuns și la vecinii noștri! Cu o creștere a turismului în zona Mării Negre de 14% față de anul trecut, Bulgaria începe să-și consolideze o poziție fruntașă în topul destinațiilor turistice din Europa de Est. Majoritatea pachetelor oferite aici sunt de tipul all-inclusive și ultra all-inclusive, fapt care începe să atragă din ce în ce mai mulți vizitatori din Europa de Vest. Este un loc în care poți beneficia de servicii cu adevărat europene, la prețuri similare cu cele din România, de cele mai multe ori, chiar mai mici. Pachetele de sejur all-inclusive pentru vara aceasta încep de la 200 de lei de persoană, la hoteluri de 2 și 3 stele, ajungând până la 200 de euro de persoană pentru hotelurile de 4 și 5 stele. Bulgaria este aproape de noi, deci merită vizitată!

 

 

4. Ibiza (Spania)

 

 

Situându-se ani la rând în topul destinațiilor pentru tinerii care adoră viața de noapte, Ibiza nu putea lipsi dintr-un top pentru vara anului 2012. Contrar așteptărilor, prețurile pentru un sejur aici nu sunt atât de ridicate pe cât este popularitatea stațiunii. Petrecerile în Ibiza încep de la ora 10 dimineața în luna Martie și se termină tot la 10 dimineață, în Septembrie! Atât de agitată este atmosferă în această „oază a fericirii”, unde cele mai ieftine pachete încep de la 250 de euro de persoană, cu transport inclus și cu rezervarea făcută cu o lună înainte.

 

 

5. Egipt

 

 

După ce „Primăvara Arabă” a dus la scăderea drastică a numărului de turiști care optau pentru Nordul Africii, prețurile au ajuns la o limită inferioară istorică în ceea ce privește vacanțelele. Având posibilitatea de a vizita o țară cu o istorie de mii de ani și de a petrece timpul în croaziere pe Nil, Egiptul este o atracție turistică care trebuie bifată pe harta oricărui călător. Prețurile pentru o vacanță în acest ținut antic, variază mult, fiind pe piață oferte de la 100 de euro de persoană pentru 2 săptămâni petrecute în țara Cleopatrei(cu transport inclus), până la 400 de euro pentru închirierea unui apartament pe plajă pe timpul unei luni de zile.

 

Citeşte şi: Marina Bay Sands – Cel mai spectaculos hotel din Asia

 

Vă dorim vacanță plăcută!