In prezent, cu totii cunoastem beneficiile efortului fizic, iar daca acest efort este si placut, atunci este mult mai usor sa respectam o rutina. O alegere buna in acest sens este ciclismul datorita libertatii de a-l practica in aer liber pe orice fel de teren, dar si in interior. Pentru a profita de toate beneficiile acestui sport, este recomandat sa investim putin in cateva echipamente specifice in functie de zona aleasa, anotimp, durata traseului, tipul de bicicleta si tipul de teren. Putem distinge intre ciclismul de sosea si cel de munte (mountain biking), cel din urma impartindu-se in mai multe tipuri. Pentru fiecare dintre acestea exista echipament special care te ajuta sa parcurgi orice traaseu doresti in siguranta si confort.

Pantofii sunt esentiali in asigurarea unei calatorii placute si confortabile, astfel ca poti alege intre pantofi ciclism sosea, pantofi MTB (pentru curse de munte) si pantofi casual.

Caracteristicile fiecarui tip de pantofi pentru ciclism

Pantofii special conceputi pentru ciclism trebuie alesi cu grija, pentru a te bucura de tot ceea ce pot oferi.

Acestia ar trebui sa fie compusi dintr-o talpa rigida (rigiditatea depinde de tipul de ciclism pe care il practici) din cauciuc cu proprietati antiaderente, o suprafata dura a talpii care asigura un pedalat eficient cu un consum de energie redus,  sa asigure o fixare perfecta pe picior prin sireturi, catarame sau arici, sa fie imbunatatiti cu protectie si ranforsare pentru calcai si degete. Magazinele specializate iti ofera orice ai nevoie in materie de pantofi pentru ciclism, in functie de sportul practicat de tine.

  • Pantofi casual – aceste tipuri de pantofi nu indeplinesc nicio cerinta speciala. Sunt niste pantofi sport simpli potriviti pentru cei care merg cu bicicleta in mod recreational. Gama este variata in acest sens, poti alege orice doresti, cu conditia sa fie comozi;
  • Pantofi MTB: sunt special conceputi pentru curse pe terenuri accidentate sau denivelate, terenuri de munte, de aceea respecta niste criterii importante. Materialul talpii poate fi plastic, vinilin sau fibra de carbon. Cel din urma este de preferat, deoarece ofera un control suplimentar la pedalat si reduce consumul de energie. Modalitatea de fixare pe picior este foarte importanta, deoarece pantofii de munte sunt expusi la umezeala, apa, noroi, praf, nisip si au nevoie de un sistem de prindere care sa nu se largeasca in timp. Cataramele sunt cea mai buna alegere, pentru ca se fixeaza perfect indiferent de conditii. Varful si calcaiul ar trebui sa aiba protectie suplimentara;
  • Pantofi ciclism sosea: pantofii conceputi pentru sosea au nevoie de o talpa mai rigida decat cei pentru MTB. Tot fibra de carbon este mai eficienta si pentru acesti pantofi. Pentru o buna sustinere si fixare pe picior sunt recomandati pantofii cu o catarama si doi arici. O conditie importanta pentru acesti pantofi este capacitatea de a lasa pielea sa respire. Verifica acest aspect inainte de achizitie.         

Descopera oferta de la mosionroata.ro

Mos Ion Roata este expertul tau in ciclism. Indiferent de nevoile tale, acest magazin de biciclete ti le poate acoperi.

Poate ai nevoie de pantofi noi, de un tricou special pentru ciclism sau de diferite piese pentru bicicleta ta. Toate acestea si multte altele se pot gasi la sediul din Bucuresti. De asemenea, oricand ai nevoie de o revizie sau o reparatie a bicicletei, Mos Ion Roata ofera si astfel de servicii.