La cea de a VI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, elevii români ne-au făcut din nou cinste! Ministerul Educației informează într-un comunicat de presă citat de Agerpres că juniorii noștri au obținut 2 medalii de aur, o medalie de argint și una de bronz.

 

Citeşte şi: Ana Ropot – moldoveanca de 24 de ani care a cucerit China

 

Medaliile de aur au fost aduse acasă de Paul Andrei Gramatovici (clasa VIII-a, de la Colegiul Național de Informatică „€œTudor Vianu” din București) și Costin Andrei Oncescu (clasa a VI-a, de la Colegiul Național „€œDinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș).

 

Vlad Andrei Tărniceru (clasa a VIII-a, de la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț) a obținut medalia de argint, iar Casian Pătrășcanu (clasa a VIII-a, de la Școala cu clasele I-VIII nr.56 „Jose Marti” din București) a intrat în posesia medaliei de bronz.

 

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori s-a desfășurat la Ohrid, în Macedonia, în perioada 9-15 august 2012. La ediția din acest an au participat peste 50 de concurenți din 10 țări.

 

Citeşte şi: EXCLUSIV! Interviu cu Crina Coco Popescu: Prima ascensiune pe Mt. Sidley va rămâne legată de România

 

Felicitărilor tinelor români medaliați! Ne mândrim cu voi pentru faptul că faceți cinste României pe oriunde mergeți! HAI ROMÂNIA!

 

Foto: ZiuaVeche