Sporturile extreme au devenit în ultimul timp, pentru unii interesante și captivante, iar pentru alții au rămas imposibile de practicat. Dincolo de tot ceea ce se spune și se vede, aceste sporturi merită încercate, pentru a vedea dacă se pliază pasiunilor și competențelor pe care le aveți.
Escaladarea este unul dintre acele sporturi de acest gen care sperie publicul larg înainte de a fi încercat. Cu toate că pare greu de realizat, acesta nu este unul extrem și nu expune persoana la mari riscuri.
Pe principiul că nimeni nu s-a născut învățat, merită încercată escaladarea, dacă nu pe munte, unde nu este indicat de urcat decât într-un grup de minim 3 persoane, atunci într-o sală de escaladare verticală unde îți sunt alături instructori care te învață și te susțin.
Dincolo de efortul fizic pe care îl faci în acest sport, este eliberarea psihică și relaxarea pe care o capeți în gândire. Fără îndoială este ceva inedit, care poate înlocui sala de forță pe care o frecventezi săptămânal, însă escaladarea îți mai oferă în plus și demonstrare, mulțumire, încredere, creativitate și nu în ultimul rând o dezvoltare mentală.
În România la ora actuală nu există mulți adepți ai acestui sport, față de Franța, Elveția sau Austria, unde persoanele practică escaladarea cu dezinvoltură de la 3 la 75 ani, însă nu e timpul pierdut, există multe săli de acest gen și multe cluburi care organizează ieșiri pe munte.
Dacă nu te-ai cățărat până acum, merită să încerci, chiar dacă pare a fi vorba de un antrenament complex, acesta are un rol distractiv care îți descoperă în același timp calități pe care nu știai că le deprinzi și te scapă foarte ușor de stresul acumulat.
Muntele, față de o oră petrecută pe peretele vertical, îți oferă altceva: spirit de echipă, satisfacția că ai reușit să ajungi într-un gol alpin sau pe o creastă, prietenii noi, o doză mare de adrenalină, îți încarcă bateriile, îți descoperă noi orizonturi privind potențialul pe care îl ai și te face să te simți deasupra lumii. Clipele minunate petrecute pe munte, fie noaptea la cort, focul de tabără, asfințitul soarelui sau adierea vântului, te pot face să activezi și să savurezi fiecare moment petrecut acolo.
Escaladarea ne face să ne înfruntăm temerile pe care le avem zi de zi și ne face să trecem peste niște bariere pe care de obicei nu credem că suntem în stare să le depășim. Chiar dacă nu ai o rezistență fizică uluitoare și nu ai făcut un sport de performanță în trecut, poți ajunge să practici acest sport cu ușurință dacă vrei cu adevărat.
Dacă stăm și ne gândim, toți ne-am urcat în pomii bunicii și la toate lucrurile există un început, nu-i așa?
Autor: Oana Bucur
Related posts
Categorii
- Auto-Moto (6)
- Casă și Grădină (27)
- Consilier al puterii (12)
- Job & Hobby (109)
- Lifestyle (12)
- Opinia noastră (39)
- Politica (51)
- Poveşti & Povestiri (93)
- Realitatea comentată (69)
- Realitatea explicată (99)
- Revista Presei (135)
- Sănătate (22)
- Știință și Tehnologie (4)
- Video (171)
Articole recente
- Colțarele de tablă, adevărate eroine în industria construcțiilor
- Ce este un parc fotovoltaic și de ce merită să investești într-un astfel de business
- Coșuri de fum ceramice: află tot ce trebuie să știi despre ele!
- Tiprui de produse pe care sa le ai in vedere atunci cand renovezi
- Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui camin de batrani pentru îngrijirea corespunzătoare a unei persoane dragi!
- Iti doresti un semineu pe lemne? Afla tot ce trebuie sa stii despre el!
- Hrană umedă potrivită pentru câini: cum să alegi varianta perfecta pentru animalul tău de companie?
- Implantologie dentară: află ce soluții ai pentru a te bucura de o dantură frumoasă!
- Ce inseamna adezivi PUR? Afla mai multe despre produsele pe baza de propilena
- Iata tot ce trebuie sa cunosti despre cada de baie