La cea de-a XI-a ediție a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene (EUSO), elevii români au obținut o medalie deaur și una de argint.

 

Citeşte şi: Romania, pe primul loc: 17 tineri romani fac senzatie in Europa!

 

Tinerii români medaliați cu aur, Ioan Ignat de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Dan Mircea Mirea de la Colegiul Național „Frații Buzesti” din Craiova și Dumitru Călugăru de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” au reușit să aducă locul I României la ediția din acest an a Olimpiadei de Știință.

 

Medaliile de argint au fost aduse acasă de Diana Ioana Constantin, Ruxandra Tesloianu și Camelia Diaconu, toate trei fiind eleve la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, informează Ministerul Educației. 

 

Olimpiada de Științe a Uniunii Europene a avut loc în Luxemburg și s-a desfășurat în perioada 17-24 martie, reunind 44 de echipe din 25 de state membre UE. 

 

Regulamentul competiției oferă fiecărei țări posibilitatea de a-și înscrie 2 echipe formate din câte trei elevi care vor susține două probe practice la disciplinele: biologie, chimie și fizică. Punctele obținute la fiecare disciplină se cumulează și astfel se stabilește clasamentul final.

 

Citeşte şi: Cei mai cunoscuti 10 romani din istorie. Oameni care au schimbat lumea!

 

Nu ne rămâne decât să îi felicităm pe acești tineri elevi români de excepție care fac cinste României peste tot pe unde merg în lume! Suntem mândri de voi! HAI ROMÂNIA!