Trupele americane și sud-coreene exersează ocuparea Coreei de Nord și stabilizarea situației din țara comunistă, prin manevrele militare comune de luna trecută, se arată în raportul de joi al cotidanului din Coreea de Sud, Dong-A Ilbo, citat de PressTV.ir. 

 

Citeşte şi: Coreea de Nord îşi riscă pacea

 

Raportul precizează că acest exercițiu comun „a permis armatei Coreei de Sud să conducă operațiuni care au potențialul de a stabiliza Nordul (n.r. Coreea de Nord) cu ajutorul trupelor Statelor Unite ale Americii„.

 

Un oficial sud-coreean a făcut declarații, însă fără a-i fi dezvăluită identitatea, care atestă faptul că trupele au fost implicate într-un exercițiu de proporții mari, numit Wind of Freedom (Vântul Libertății), care pe lângă manevrele militare exersate, oferă și ajutor umanitar nord-coreenilor. De asemenea, se pun în practică încă de acum metodele și mijloacele de administrare a Coreei de Nord după ce aceasta va fi ocupată.

 

Aproximativ 30.000 de soldați americani și 56.000 de soldați sud-coreeni au asistat la acest exercițiu care face parte din evenimentul anual intitulat Ulchi Freedome Guardian, cu scopul de a întări defensiva Coreei de Sud și de a testa capacitatea celor două armate de a lucra împreună.

Coreea de Nord a denunțat în mod oficial acest exercițiu militar comun, considerându-l o pregătire de război îndreptată în mod direct înspre regimul de la Phenian.

 

 

Cu toate acestea, amenințările Coreei de Nord nu au fost ascultate de Seul și Washington, cele două țări având programat un nou exercițiu militar anul viitor, conform PressTV.ir.

 

 

Seul și Phenian sunt practic încă în război, din anii 1950-1953, de când Războiul din Coreea s-a încheiat cu un armistițiu, fără a semna un tratat de pace substanțial.   

 

Citeşte şi: BBC: Coreea de Nord este una dintre cele mai închise şi misterioase ţări din lume

 

Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au condus numeroase exerciții comune aeriene și marine, în zonele din estul Peninsulei Coreea, fără a ține cont de desele avertismente venite din partea guvernului de la Phenian.

 

Foto: TheTelegraph.co.uk

Dipity.com