În contextul pregătirilor pentru alegeri şi al ofensivei „poporului” lui Dan Diaconescu, iată ce îi trece lui Antonescu prin gând să facă după ce ne-a spulberat şirul liniştit al gândurilor cu declaraţia despre o nouă suspendare a preşedintelui, lăsând o masă consistentă de români în perplexitate: de data asta, se ia de Ponta şi se ia cu Dragnea şi Voiculescu.

Citeşte şi: Topul Prosperitatii 2012: Romania ocupa locul 60 din 142 de tari

Mai precis, la o şuetă cu marele deturnator de fonduri europene, Liviu Dragnea, Crin Antonescu îşi ia la mişto colegul de la conducerea USL, pe Victor Ponta, copilul răsfăţat de Ecaterina Andronescu, care nu vrea neam să îi retragă titlul de doctor, nici acum, după ce râse o Europă întreagă. Şi Antonescu râde tot pe aceeaşi temă, a plagiatului, de parcă el ar fi fost un student eminent şi plin de realizari, nu un repetent chiulangiu, după cum prestează şi în Parlament.

Crin Antonescu: La lucrările astea de diplomă, când ai un proiect, îţi pun intrebări din dosar, ştii?
Liviu Dragnea: Şi la plagiat tot aşa e?
Crin Antonescu: Nu ştiu!

Ce se vede interesant aici nu e lipsa de tact a fostului preşedinte interimar şi spectacolul de prost gust pe care nu ezită să ni-l ofere, ci ma degrabă reconfigurarea centrelor de interes din USL, care se văd tot mai bine conturate în jurul lui Voiculescu-Antonescu-Dragnea pe o parte, Ponta, Daniel Constantin şi camarazii mai tineri pe de alta, Chiliman şi grupul lui încă pe de alta mai retrasă în interiorul PNL. Un amănunt care ar justifica şi mai mult prezenţa lui Voiculescu în triada de mai sus este şi că acesta a revenit zilele trecute la ideea obsesivă de a-l suspenda pe Băsescu, declaraţie care vine, după cum observăm, în reluare după aceea a lui Antonescu, de săptămâna trecută.

În reluare vedem  şi de partea cealaltă, o nouă migraţie masivă a PDL-iştilor, dar de data asta înspre PP-DD şi nu înspre partidul traseiştilor colectaţi de pe unde s-a putut, partid care a brevetat şi o nouă formulă de traseism partidic când s-a mutat cu totul de sub aripa dreaptă sub aripa strâmbă, şi care se numeşte UNPR. După Antonie Solomon, dar şi alţii cu siguranţă, la PP-DD se mută Gelu Vişan, tip care n-ar fi neapărat mai interesant decât alţii dacă n-ar avea gura slobodă. Tipul îl acuză pe Blaga că ar avea blat cu Ilie Sârbu şi face o întreagă demonstraţie cu privire la afacerile PDL-ului în Dolj, pe care a avut ocazia sa le cunoască cel mai bine, se pare.

Demonstraţia este susţinută televizat, în direct la RTV şi printr-o intervenţie telefonică tot la una dintre realităţi, unde invitaţi în platou erau o seamă de membrii portocalii care fac ochii cât cepele când aud ce spune ăsta la telefon. Mai târziu, se anunţă că fostul portocaliu, învioleţit de pathosul cu care luptă DD contra premierului trimis la Gorg, va fi trimis în judecată de către PDL. Vasăzică nu le-a convenit portocaliilor. Este preţul înălbitorului brand ARD. Fiindcă băiatul poate ar fi stat în banca lui dacă PDL nu ar fi încercat sub sigla ARD o mişcare de epurare, prin care îşi convinge vechii prieteni să se dea la o parte că vine nicuşordaniada sau că vine capitan de plai strigând şi strângând din dinţi fiţi ungurenii mei!

Citeşte şi: TOP aparitii TV: Cei mai mediatizati politicieni romani. Clasamentul partidelor din Romania

Din toate aceste evenimente mai mult sau mai puţin hazoase, se desprind două învăţături de luat în seamă: prima ar fi că există înainte de alegeri, o restructurare internă atât a PDL-ului cât şi a USL-ului, una pozitivă şi controlată, de epurare şi de rebranding, iar alta necontrolată şi periculoasă pentru socialiştii şi liberalii ce-au fost odată; cea de-a doua învăţătură este că vrem sau nu să recunoaştem, PP-DD îşi ia un avânt alarmant, spre stupoarea spectatorilor celorlalte televiziuni.