La sfârşitul anului trecut, reţeaua de socializare Facebook avea în România 3,85 milioane de utilizatori, adică 52,73% din cei care intră pe internet. Cu alte cuvinte, 17,93% din populaţia ţării foloseşte Facebook, după ce la începutul anului 2011 existau doar 520.000 de conturi.

 

Cele mai populare pagini din România

 

 

În topul celor mai accesate pagini Facebook din România, primele 5 locuri sunt ocupate în general de artişti din lumea muzicii, pe locul I aflându-se Inna cu 4.140.792, urmată de Akcent. Locul III vine cu o surpriză reprezentată de un magazin de bijuterii care a reuşit să strângă 680.068 e fani, conform Facebrands.ro.

 

O altă pagină iubită de utilizatorii Facebook este deţinută de Alexandra Stan, care are pe Facebook aproape 600.000 de fani. Următoarele 5 locuri sunt ocupate în mare parte de pagini de divertisment cum sunt Alien Entertainment, Creative Mokeyz, Kiss FM şi pagina de Bancuri. Pe locul 10 avem un alt cântăreţ apreciat de 440.689 de fani pe Facebook: Smiley.

 

 

Topul celor mai apreciate pagini:

 

1. Inna

2. Akcent

3. Extreme Silver Bijuterii

4. Edward Maya

5. Alexandra Stan

6. Alien Entertainment

7. Creative Monkeyz

8. Kiss FM

9. Bancuri

10. Smiley

 

De asemenea, Guma Turbo şi Doncafe par a fi cele mai populare branduri din industria alimentară. În schimb, emisiunea de televiziune cu cel mai mare succes pe Facebook este Cronica cârcotaşilor.

 

Totuşi, comunicarea de pe Facebook nu se rezumă doar la un like, iar simpla aderenţă a unui utlizator pe pagina brandului nu garantează revenirea lui. Astfel, cei mai mulţi administratori încearcă o permanentă interacţiune cu prietenii care vizitează pagina şi pe care aceştia încearcă să îi fidelizeze.