Un tânăr protestatar de orgine română a fost batut de poliţiştii americani după ce acesta a smuls chipiul unuia din agenţi de poliţie. Brandon Watts a devenit unul din simbolurile mişcării Occupy Wall Street, fiind şi printre cei mai activi manifestanţi.

 

Ciocnirile dintre protestatarii Wall Street şi poliţia americană au devenit în ultimele zile tot mai agresive, mai ales după ce manifestanţii au încercat să blocheze bursa din New York. De altfel, un grup de demonstraţi a demarat un marş New York-Washington dorind să ajungă înainte de data limită la care un Comitet al Congresului trebuie să decidă dacă aprobă extinderea, de către preşedintele Barack Obama, a reducerilor de taxe. Brandon Watts, în vârstă de 19 ani, este cel mai tânăr protestatar care a participat la această acţiune.

 

Tânărul a fost bătut joi de poliţia newyorkeză, în timpul ciocnirilor dintre forţele de ordine şi manifestanţi. Acesta declară că a fost de opt ori arestat, deşi nu este un adept al confruntărilor violente. Potrivit presei americane, Brandon Watts a suferit o fractură craniană după ce a fost lovit cu un baston.

 

“Brandon Blood”, aşa cum s-a autodenumit tânărul, este originar din România, locuind de 11 ani în Philadelphia. De asemenea, tănărul a povestit că a trăit singur în pădure pentru câţiva ani şi că s-a întors în oraş atunci când a simţit singurătatea. S-a alăturat mişcării Occupy Wall Street simţind că poate să fie de ajutor. Aici a avut şi prima lui experienţă sexuală şi a mărturisit că se simte ca un soldat. Totodată, românul este văzut ca un erou printre celilaţi protestatari care luptă pentru rezolvarea nedreptăţilor din sistemul financiar.

 

 

Brandon Watts a fost şi primul care a montat un cort în Parcul Zucotti, fiind prezent încă din prima saptămână de „Occupy Wall Street” la New York. După ce au trecut două luni de la data de 17 septembrie, când a apărut această mişcare, primarul oraşului se arată intransigent în respectarea datei până la care manifestaţia a avut aprobare. Pe de altă parte, demonstranţii declară că nu au de gând să renunţe la protest, după ce mişcarea s-a extins în toată lumea şi aceasta a capătat tot mai mult contur, primind şi donaţii în valoare de peste o jumătate de milion de dolari. De aici ciocnirile din ce în ce mai violente între oamenii legii şi manifestanţi, cu victime de ambele părţi.

 

 

 

Acuzaţiile aduse împotriva lui Brandon au fost de atac şi furt, după ce i-a luat chipiul ofiţerului de poliţie, iar avocatul său a declarat vineri că tânărul are probleme emoţionale şi că a fost nevoit să se întreţină singur de la o vârstă fragedă.