India este cunoscută pentru foarte multe lucruri în jurul globului, dar în lumea pasionaților auto, această țară nu spune foarte mult. Sunt câteva particularități care fac ca India să iasă în evidență, având în vedere că este a doua țară din lume ca populație, se știe că vaca este animalul lor sacru și în întreagă regiune se vorbesc peste 7000 de dialecte.

 

Din 2012, India va avea un nou lucru cu care să iasă în evidență, acest lucru fiind posibil prin reînnoirea celei mai ieftine mașini din lume, Tata Nano. Schimbarea înfățișării și a câtorva elemente esențiale ale mașinii vin în urma rezultatelor sub așteptări de la lansarea Tata Nano din anul 2009.

 

Cea mai ieftină mașină din lume va fi acum disponibilă în mai multe culori și va avea un interior mai luxos, elementele de această natură fiind un efort susținut pentru a crește atractivitatea Tata Nano în ochii clienților.

 

Producătorii susțin de asemenea că și consumul mașinii va fi îmbunătățit în versiunea din 2012, Tata Motors implicându-se mai intens în acest proiect, această companie fiind și cea care produce autoturismele britanice de lux precum Jaguar sau Land Rover. Motorul va fi îmbunătățit cu 3 cai putere(pare ciudat și amuzant, dar perfect normal având în vedere capacitatea și dimensiunile lui Tata Nano) ajungând astfel la 38, iar interiorul va fi modificat pentru a fi mai silențios.

 

Producătorii lu Tata Nano speră ca aceste ajustări să crească vânzările anul următor, iar pentru a stimula și mai mult acest lucru aceștia s-au decis să păstreze prețul inițial de la lansarea din 2009. La momentul lansării s-a produs o întreagă isterie în domeniul auto pe seama acestei mașini care costă doar 100.000 de rupii, acesta fiind echivalentul a 1457 euro.

 

Deși este mică, are o putere comparabilă cu a unui scuter și este produsă într-o țară care nu este o autoritate în domeniul producției de automobile, Tata Nano are toate șansele să fie senzația anului 2012, cel puțin în India și în celelalte țări din Asia de Sud-Est.

 

Reclama de lansare a Tata Nano

 Sursa: BBC