Tuturor ne place să ne îmbrăcăm frumos, dar oare câți dintre noi se gândesc la calitatea, proveniența și raportul preț-obiect, al produselor vestimentare pe care le cumpărăm? Este bine sau nu să ne îmbrăcăm de la „mâna a doua„?

 

Haine second hand = haine folosite, purtate și revândute, la mâna a două; produse care au mai trecut prin viață cuiva, au mai fost purtate, iar acum sunt din nou pe piață.

 

Dezavantajele achiziționării acestui gen de îmbrăcăminte sunt legate de igiena și sănătatea noastră, care ar putea fi periclitată dacă nu spălam și dezinfectăm hainele pe care le-am cumpărat, deoarece acestea pot fi afectate de diverse virusuri/boli. Însă nu trebuie să fie un factor alarmant și extrem de grav, pentru că și comercianții sunt obligați să vândă produsele dezinfectate.

 

Aceste măsuri ar trebui totuși luate, indiferent dacă luăm haine de la second hand sau nu. Până la urmă și cele ambalate pot prezenta riscuri de natură medicală. Orice produs de îmbrăcăminte a fost confecționat, așadar orice produs a trecut prin mâinile cuiva. Având în vedere prezentarea de mai sus, ne întrebăm din nou: este bine sau nu să recurgem la această variantă la capitolul vestimentație?

 

 

 

Privind aspectele pozitive, acestea sunt câteva dintre avantajele magazinelor second hand pe care patronii le oferă eventualilor clienți:


   – Calitatea produselor de acest fel este negreșit mai mare decât a celor din magazinele de cartier, piețe, depozite en-gros și a tuturor celor care vând haine chinezești sau turcești.

   – Șansele ca hainele să fie de firmă sunt foarte mari(categoric originale)

   – Prețul este mult mai mic decât în orice alt magazin care vinde haine noi

   – Hainele sunt într-un singur exemplar, de cele mai multe ori, deci nu trebuie să ne facem probleme că ar putea avea și altcineva același produs

 

Achiziționarea de haine second hand poate fi o alegere bună, sau nu. Acest lucru depinde de așteptările fiecăruia în legătură cu hainele pe care le preferă și de bugetul pe care este dispus să îl aloce în această sferă.