Conform Greenpeace Romania, sistemul de monitorizare a nivelului de poluare din Capitala functioneaza defectuos. Mai mult decat atat, cifrele comunicate prin sistemul de Monitorizare a Calitatii Aerului arata ca a fost depasit nivelul de poluare pentru acest an in Bucuresti.
„Cele două stații din centrul orașului care monitorizează doar poluarea din trafic, B6 și B3, adică la Cercul Militar și pe bulevardul Mihai Bravu, sunt cele mai importante, fiind cele mai centrale, mai ales B6, dar au foarte multe întreruperi. Cel puțin la PM10, pulberi în suspensie (praf), și la dioxid de azot lipsesc date. Pentru praf ai voie la 35 de depășiri pe an, adică 35 de zile în care se depășesc valorile limită, respectiv media de peste 50 ug/m3 (50 de micrograme pe metru cub) pe o zi. Ca atare, dacă ai 35 de astfel de zile cu depășiri se consideră că ai o problemă cu praful. Ei bine, la B3 s-au atins deja 39 de zile și la B6 sunt 25 de depășiri, dar au avut peste 50 de zile de întrerupere, și e curios ce s-a întâmplat în acele zile pentru care nu există date”, a mentionat Alin Tanase, coordonator de campanii la Greenpeace Romania.
„Avem în toate stațiile de monitorizare din București metoda gravimetrică, care presupune că se face aspirație automat în filtre, și se cântărește ulterior nivelul de concentrație în laborator. Asta înseamnă că noi mergem la două săptămâni la fiecare stație și ridicăm aceste filtre. Fiind această metodă de analiză, datele gravimetrice de PM10 sunt disponibile pe site la aproximativ trei săptămâni de la recoltare”, a explicat Gabriel Ciuiu, sef serviciu Monitorizare si Laboratoare in cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti.
Related posts
Categorii
- Auto-Moto (6)
- Casă și Grădină (21)
- Consilier al puterii (12)
- Job & Hobby (109)
- Lifestyle (12)
- Opinia noastră (38)
- Politica (51)
- Poveşti & Povestiri (93)
- Realitatea comentată (69)
- Realitatea explicată (99)
- Revista Presei (135)
- Sănătate (20)
- Știință și Tehnologie (4)
- Video (171)
Articole recente
- Iata tot ce trebuie sa cunosti despre cada de baie
- Cauti masini de ambalat cu viteza mare? Iata la ce sa fii atent, atunci cand cauti un furnizor bun
- Informatii utile despre schele si cofraje metalice – specialistii te ajuta sa intelegi mai bine domeniul
- Descopera cele mai bune obiecte sanitare Grohe!
- Descopera cand ai nevoie de kinetoterapie si cum te ajuta
- Afla tot ce trebuie sa stii despre un OIREP: ce este si cum te ajuta?
- Afla cum sa alegi cele mai bune baterii de baie!
- Tips&tricks: cum sa urmezi schema de vaccinare la caini?
- Tips&tricks: cum sa alegi autoturismul potrivit pe care sa-l inchiriezi?
- Cum poti scapa de daunatori? Cu cele mai bune erbicide de pe piata!