Medicina a evoluat în mod considerabil de-a lungul timpului, oferindu-ți astăzi o varietate de soluții prin care te poți bucura de o dantură sănătoasă și frumoasă.

De exemplu, ramura de implantologie dentara este una modernă și eficientă: datorită acesteia îți poți completa golurile din cavitatea bucală, pentru a avea din nou o masticație corectă. Mai mult, ai la dispoziție și aparate dentare, datorită cărora să corectezi poziția danturii, precum și materiale de top, cu ajutorul cărora sa îți corectezi dinții afectați de carii!

Implantologie dentară, o ramură specializată a stomatologiei

Dacă la un moment dat ți-ai pierdut unul ori mai mulți dinți din cauza unor infecții, a unor carii sau în urma unui accident, nu-ți face probleme: nu vei rămâne întreaga viață cu lipsuri la nivelul danturii. Un medic de specialitate îți poate pune un implant dentar, datorită căruia vei avea în continuare o masticație corectă, dar și un zâmbet strălucitor.

Despre implantul dentar trebuie să știi că reprezintă un suport pe care doctorul poate construi dintele artificial, în așa fel încât dantura ta să fie completată. Mai mult, durata de viață a unui astfel de implant ajunge chiar și până la 20 de ani, mai ales dacă ești atent la igiena orală și mergi în mod constant la stomatolog pentru controale de rutină.

Procedura de aplicare a implantului dentar nu este dureroasă, întrucât medicul folosește un anestezic de calitate. Este adevărat că vei simți un ușor disconfort, însă acesta este suportabil.

Aplicarea implantului poate varia de la câteva zile până la câteva luni, în funcție de modul în care organismul tău reacționează.

Aparatul dentar, o soluție practică la care poți apela

În cazul în care dantura ta este strâmbă și nu ești deloc mulțumit de felul în care arăți atunci când zâmbești, medicina îți pune la dispoziție o altă soluție modernă: aparatul dentar. Acesta îți oferă posibilitatea de a-ți alinia frumos dantura și de a putea vorbi, zâmbi și mânca nestingherit. Printre cele mai populare tipuri de aparate dentare se numără:

  • aparate metalice – ușor de aplicat și practice, aparatele metalice sunt formate din brackeți pe care medicul stomatolog le așează la început, urmând ca apoi, în timpul controalelor să le strângă în așa fel încât dinții tăi să ajungă din nou într-o poziție corectă
  • aparate linguale – discrete și moderne, aceste dispozitive medicale se aplică pe partea inferioară a dinților. Asta înseamnă că te vei simți confortabil în permanență, aparatul nefiind vizibil. Este adevărat că rezultatele apar mai greu decât în cazul aparatelor metalice, însă rămâne la alegerea ta care este varianta potrivită pentru tine
  • aparate din safir – dacă îți dorești un aparat care să nu fie foarte vizibil, cel din safir este o alegere inspirată. Similar din punct de vedere al modului de aplicare cu aparatul metalic, acest dispozitiv este unul eficient, oferindu-ți rezultatele dorite în câteva luni.

Controalele periodice la stomatolog, esențiale pentru tine!

Dacă vrei să previi necesitatea unui tratament de ordin stomatologic, indicat este să mergi la medic în mod frecvent: cel puțin o data la 2 – 3 luni. În acest fel, dacă ai carii, de exemplu, ele pot fi eliminate în timp util, înainte de a-ți afecta dinții în mod definitiv. Mai mult, un medic de specialitate îți poate oferi sfaturi practice despre cum să-ți îngrijești cavitatea bucală pentru a te bucura de un zâmbet strălucitor, dar și de o respirație mereu proaspătă!

Apelează cu încredere la serviciile FamilyDent.ro, iar astfel vei avea dinți frumoși și sănătoși! Accesând site-ul anterior menționat poți descoperi cat costa un aparat dentar, dar și care sunt tarifele pentru celelalte serviciile oferite de către medicii de specialitate!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0745 080 015 / 0745 080 016