Pasiunea pentru autoturisme, marca Trabant, l-au transformat pe un băimărean într-o adevărată vedetă în rândul iubitorilor de astfel de mașini. Paul Havrilă, în vârstă de 70 de ani, a descoperit în urmă cu cinci ani că are o pasiune pentru Trabanturi.

 

În scurt timp, a devenit proprietarul a 11 mașini Trabant pe care a început să le modifice în timpul său liber. Prima sa creație a fost transformarea unui Trabant într-o decapotabilă, pe care l-a vopsit în galben, cu vopsea cumpărată de la Ferrari cu prețul de 600 de euro. Orice pasiune implică și anumite costuri. Important este să faci ceva ce îți place.

 

 

Cea mai ciudată creație a sa este „€œTrabantul-oiță”, aceasta fiind o mașină îmbrăcată complet în lână de miel, însă Paul Havrilă mai are în colecția sa „€œTrabantul-limuzină”, „Trabantul decapotabil Ferrari” și acum lucrează la un Trabant de curse.

 

Paul Havrilă este un om special care își dedică timpul modificând aceste Trabanturi, lucru care l-a transformat într-o autoritate în domeniu, fiind recunoscut de toată lumea când participă la expoziții de mașini. Băimăreanul în vârstă de 70 de ani face senzație la orice eveniment la care participă cu mașinile lui și stârnește invidia tuturor când apare în Trabanturi, care mai de care mai ciudate. Creații proprii!

 

 

Colecționarul-vedetă vorbește cu plăcere despre mașinile sale și poate explica ca la carte întregul proces prin care a trecut „€œTrabantul decapotabil Ferrari”: „Mașina a fost într-o stare proastă, atât estetic, cât și funcțional. Partea metalică a mașinii a fost complet desfăcută, până la ultimul șurub. Am făcut-o cabrio. În Germania sunt destule, acolo s-a fabricat și cu prelată pentru armata germană. Este foarte ieftin de întreținut, spre bucuria trabantiștilor. Este vopsită galben-Ferrari, galbenul 102-Ferrari. Este din Italia adusă, pielea este din China, a fost sponsorizat de niște prieteni de-ai mei. Fără muncă mea de un an de zile, m-a costat mașina, fiind făcută artizanal, cel puțin 7.000 de lei, adică vreo 2.000 de euro”.

 

Ultima creație a băimăreanului este „Trabantul-oiță” care este o mașină specială din toate punctele de vedere. Această mașină a fost acoperită cu pieile a 58 de miei: „Asta a fost a treia mașină transformată de mine, tot într-un cabrio. Deosebit la această mașină este că e îmbrăcată în piele de miel. Am folosit 58 de blănițe de miel, în afară de scaun. Mașina pare haioasă, nu se poate umbla cu ea decât atunci când e timp frumos pentru că nu știu dacă cei 21 de cai m-ar putea aduce acasă în cazul în care ar ploua și pielea ar absorbi apa”, a declarat Paul Havrilă despre Trabantul său.

 

La ora actuală, băimăreanul de 70 de ani, are în lucru un Trabant de curse care are deja inscripționată capota cu citatul din celebrul viral online „€œ6 cai frumoși”.

 

 

Puteți vedea povestea VIDEO a lui Paul Havrilă pe eMaramures TV

 

Pasiunea lui Paul Havrilă pentru Trabanturi este un lucru care îi face plăcere, fiind foarte atașat de mașinile sale, acesta refuzând numeroasele oferte pe care le-a primit pentru a-și vinde creațiile. Paul Havrilă susține că ține mult prea mult la aceste Trabanturi încât să le vândă cuiva. Este pasiunea sa și nimeni nu îi poate lua această ocupație interesantă și extrem de frumoasă.