Cât de greu e pentru tineri să reușească să obțină jobul dorit la o companie renumită? Care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le știi când depui un CV, ce așteaptă angajatorii de la tinerii chemați la interviu și cum să îți clădești o carieră de succes? 

 

Citeşte şi: Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC). Plusuri şi minusuri

 

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care au încercat să răspund 8 specialiști din HR în cadrul Conferinței BizMasters, organizată de studenții Facultății de Management, din cadrul SNSPA. 

 

Aflată la a doua ediție, conferința a reușit să îi aducă în fața studenților pe reprezentați ai IBM, Stefanini, Henkel, Ambition.ro, Business.Edu și Spengler Fox. 

 

Toți speakerii i-au încurajat pe studenți să depună CV-uri la cât mai multe companii, să fie prezenți în mediile online, dar mai cu seamă pe LinkedIn, să fie naturali și să cunoască bine compania la care vor să se angajeze. 

 

Oana Gațu, Senior Consultant la SpenglerFox, le-a mărturisit tinerilor că primul ei job a fost cel de assistant manager, dar că îl consideră și acum un post cheie. Ea le-a povestit participanților despre primul interviu pe care l-a susținut imediat după terminarea facultății, spunând că nu avea experiență, dar a ajutat-o faptul că petrecuse câteva ore bune la un Internet cafe pentru a se documenta cu privire la companie. 

 

Ștefan Baciu (IBM) le-a explicat tinerilor că până la 40 de ani muncim pentru a ne consolida o reputație, iar după 40 de ani reputația lucrează pentru noi. 

 

De partea cealaltă, studenții au atras atenția că de cele mai multe ori cerințele joburilor sunt prea mari pentru nivelul lor de experiență. ’’Cerințele angajatorilor sunt prea mari comparativ cu ceea ce putem noi oferi acum. Mi-am depus CV-ul la mai multe companii, dar nu am reușit să obțin și jobul’’. (Florina, 21 ani)

 

Citeşte şi: Te ţine să scrii în ZIG ZAG? Fă-te cetăţean jurnalist şi noi te facem cu un iPHONE 4S!

 

BizMasters a luat naștere în 2010, ca urmare a dorinței studenților de a fi mai aproape de realitatea pieței.

 

Foto: CariereOnline.ro