Conform sondajului realizat de IMAS în luna martie, 2012, USL își menține poziția de lider în preferințele alegătorilor, iar PDL coboară o treaptă în București, fiind devansat de PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu.

 

Citeşte şi: Sondaj GSS: Sorin Oprescu conduce detaşat în preferinţele bucureştenilor

 

Pe primul loc, la nivel național, se află USL cu 48,4% din voturi, dar alianța Opoziției se află sub pragul de 50% +1 pe care îl țintește. PDL se află pe locul al doilea cu 18,6%, Partidul Poporului-Dan Diaconescu se bucură de 16,6% din preferințele alegătorilor, iar singurul partid care mai depășește pragul electoral este UDMR, cotat cu 7%.

 

Surpriza sondajului realizat de IMAS constă în faptul că PP-DD a depășit PDL-ul în Capitală, după mulți ani în care democrat-liberalii au fost lideri în preferințele bucureștenilor. USL are 47,6% din preferințele locuitorilor din București, PP-DD ar obține 19,8% din voturi, iar PDL 18%.

 

Sondajul realizat în luna martie este primul în care PP-DD se află în fața Partidului Democrat Liberal în București.

 

O altă surpriză este poziția secundă pe care o ocupă Partidul Poporului-Dan Diaconescu în topul preferințelor locuitorilor din Muntenia. În această regiune, USL este pe primul loc cu 59%, scor care se poate explica și prin faptul că PSD și PNL dețin 13 dintre cei 16 șefi de consilii județene, PP-DD are 17% din voturi, în timp ce PDL se află pe locul al treilea cu 16,8%.

 

În Transilvania, lider se menține USL, dar cu un procent mult mai mic decât în celelalte regiuni, 38,5%, pe locul secund aflându-se UDMR cu 21,8%, iar PDL și PP-DD completează podiumul cu 15,6%.

 

PDL se află pe locul secund în regiunea Moldova, cu 25,6%, în timp ce USL are 41,5% din voturi, iar Partidul Poporului-Dan Diaconescu este cotat cu 16,4%.

 

Citeşte şi: Sondaj CSOP: USL – 46% la alegerile pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti

 

Sondajul IMAS a fost realizat la comanda ziarului „Adevărul”, fiind efectuat pe un eșantion de 1.046 de persoane. Datele sondajului au fost strânse în perioada 7-13 martie, cu o marjă de eroare de +/-3%.