România devine din ce în ce mai atrăgătoare pentru Europa de Vest, mai ales de la intrarea în Uniunea Europeană, în anul 2007. Fiind o țară cu un relief foarte diversificat și cu prețuri relativ scăzute față de alte țări membre ale Uniunii, numărul turiștilor străini care vin să viziteze obiectivele incluse în patrimoniul Unesco este într-o continuă creștere.
Citeşte şi: Top 10 cele mai iubite aeroporturi din lume
Centrul Istoric al Sighișoarei
În urma unor lucrări meticuloase de restaurare a unor clădiri importante din Cetatea Sighișoarei, această destinație a devenit cea mai populară dintre toate destinațiile autohtone incluse pe lista Unesco. Principala atracție a orașului este Turnul Ceasornicarilor, vechi de peste 500 de ani, turn care se integrează perfect cu întreaga așezare medievală.
Pasionații de vampiri și de Dracula, în mod special, pot savura un pahar de vin roșu-roșu chiar în casa părintească unde micuțul Vlad Țepeș și-a petrecut copilăria.
Impozanta biserică saxonă din Biertan, datând încă din secolul al 15-lea, este situată la 27 de km la sud-vest de Sighișoara, chiar în inima Transilvaniei. Turiștii atrași de epoca medievală pot retrăi acele vremuri în interiorul fortificației, elementele tipice acelei perioade fiind încă prezente. Ușa bisericii încă păstrează cele 19 încuietori pe care le are încă de la înființare. Mecanismul uimitor de deschidere a acestor lacăte a câștigat premiul I la Paris World Expo în anul 1900.
În curtea bisericii se mai regăsesc câteva clădiri mai mici, inclusiv un mic bastion unde legenda spune că orice cuplu care dădea de greutăți, dorind să divorțeze, veneau aici și erau încuiați înăutru pentru două săptămâni, împărțind același pat și aceleași tacâmuri. Metoda era considerată una de succes, având în vedere că un singur cuplu a divorțat în 400 de ani de practicare a obiceiului.
La aproximativ 40 de km sud-est de Sighișoara se află acest sat saxon restaurat, în care încă mai locuiesc 25 de saxoni. Biserica fortificată din secolul al 12-lea are un turn mic cu niște trepte destul de înfricoșătoare care duc într-un loc de unde poate fi admirat tot satul.
Principalele atracții ale acestui sat sunt numeroasele căsuțe vopsite într-o vastă paletă de culori. Turiștii ajunși aici pot petrece o noapte în paturile saxone, vechi de peste 200 de ani și cu puțin noroc, îl pot vedea chiar și pe Prințul Charles dacă acesta se află în vizită. Acesta a cumpărat și restaurat două case în Viscri, insistând ca toate lucrările să se facă strict cu metodele și uneltele din perioada în care au fost construite casele.
Mănăstirile pictate din sudul Bucovinei
Regiunea istorică din sudul Bucovinei este împânzită de o colecție de mănăstiri pictate datând din secolul al 15-lea, acestea fiind clasate în topul creațiilor artistice europene. Majoritatea acestor mănăstiri au fost construite la ordinul lui Ștefan cel Mare, în semn de mulțumire pentru victoriile împotriva turcilor. Multe dintre mănăstiri pot fi vizitate individual, dar este recomandat să apelați la un ghid pentru a afla cât mai multe informații despre aceste clădiri minunate.

Maramureșul este locul în care satele și tradițiile se păstrează încă vii. Bisericile din lemn, bine conservate, sunt elementele care oferă un farmec aparte și autentic acestei zone deosebite din România. Opt dintre aceste biserici sunt incluse în Patrimoniul Unesco, printre acestea numărându-se biserica din Iedu(1364) și biserica din Surdești care are o clopotniță înaltă de 72 m, fiind una dintre cele mai înalte construcții de lemn din Europa.
Citeşte şi: TOP 5 destinatii ieftine de vacanta pentru vara 2012
România are multe destinații și obiective turistice uimitoare, iar nouă, românilor, nu ne rămâne decât să le vizităm pe toate!
Related posts
Categorii
- Auto-Moto6 (6)
- Casă și Grădină28 (28)
- Consilier al puterii12 (12)
- Job & Hobby109 (109)
- Lifestyle13 (13)
- Opinia noastră39 (39)
- Politica51 (51)
- Poveşti & Povestiri93 (93)
- Realitatea comentată69 (69)
- Realitatea explicată99 (99)
- Revista Presei135 (135)
- Sănătate23 (23)
- Știință și Tehnologie6 (6)
- Video171 (171)
Articole recente
- Viscozimetru: Secretul din culise pentru rețete fără compromisuri în materiale de construcții și industria alimentară
- Dentist bun în Iași? Iată ce trebuie să știi înainte de programare
- Când pielea devine jurnal: Tatuaje care spun ce nu poți exprima
- Sisteme de detectie efractie: 5 motive pentru care ai nevoie de ele acum
- Ghid complet pentru renovarea acoperișului: De la planificare la execuție
- Colțarele de tablă, adevărate eroine în industria construcțiilor
- Ce este un parc fotovoltaic și de ce merită să investești într-un astfel de business
- Coșuri de fum ceramice: află tot ce trebuie să știi despre ele!
- Tiprui de produse pe care sa le ai in vedere atunci cand renovezi
- Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui camin de batrani pentru îngrijirea corespunzătoare a unei persoane dragi!