Ti-ai marit familia cu un pui de caine si iti doresti sa-l ingrijesti cat mai bine cu putinta? Incepe prin a descoperi ce alimentatie trebuie sa ii oferi, dar si cum sa ii administrezi corect o schema de vaccin veterinar: www.veteco.com/produse/animale-de-companie/vaccinuri.html, datorita careia prietenul tau necuvantator sa fie protejat de virusuri si bacterii. Alege cu grija un medic de specialitate, cu care sa colaborezi ori de cate ori este nevoie si astfel vei descoperi informatii pretioase, pe care sa le aplici cu usurinta!

De ce are nevoie cainele tau de un vaccin veterinar?

Pentru inceput, este important sa stii despre vaccinurile veterinare la catei ca au fost concepute pentru a-i proteja de diferite tipuri de virusuri si bacterii. Fie ca ne gandim la parvoviroza, rabie, jigodie sau leptospiroza, acestea sunt elemente care iti pot dauna animalului, putand conduce chiar la un sfarsit fatal. Atunci cand iti plimbi animalul de companie pe afara, el intra in contact, in mod inevitabil, cu o gama larga de bacterii. Pentru a preveni bolile, este indicat sa urmezi schema corecta de vaccinare inca din primele luni de viata.

Ce tipuri de vaccinuri ai la dispozitie?

Un alt element, pe care trebuie sa-l iei in considerare este acela ca vaccinurile sunt impartite in mai multe categorii: deocamdata nu exista un singur vaccin care sa inglobeze toate substantele necesare pentru combaterea tuturor bolilor:

  • vaccinul impotriva jigodiei – este vorba despre o boala care poate avea mai multe forme, motiv pentru care diagnosticarea este destul de dificila. De obicei, jigodia se manifesta prin probleme respiratoria (rinita, pneumonie bronsica), probleme digestive, probleme oculare, febra sau probleme cutanate, la nivelul pielii;
  • vaccinul impotriva hepatitei canine – este vorba despre o boala ale carei simptome variaza de la congestia mucoaselor, pana la varsaturi, icter, dilatarea stomacului, febra usoara sau drepresie;
  • parvoviroza canina – contagioasa si des intalnita in randul animalelor, aceasta boala ataca sistemul gastrointestinal si conduce la pierderea apetitului, la febra, diaree, dar si varsaturi. In cazul unei deshidratari extreme, rezultatul poate fi fatal intre 48 si 72 de ore;
  • leptospiroza – este cauzata de bacteriile transmise prin urina rozatoarelor si poate afecta atat oamenii, cat si animalelel. La caini, simptomele pe care este bine sa le stii sunt urmatoarele: dureri abdominale, diaree, pierderea apetitului, precum si letargia, rigiditatea, icterul sau durerile musculare.

Cand trebuie sa-ti vaccinezi catelul?

In ceea ce priveste inceputul schemei de vaccinare, este bine sa stii ca prima data cand trebuie sa mergi la medic impreuna cu animalul tau de companie este la doar cateva saptamani de la nastere. Doctorul veterinar iti va indica ulterior la ce interval de timp trebuie sa te intorci pentru urmatoarele vaccinuri.

La cat timp de la ultimul vaccin poate sa iasa catelul afara?

De preferat este ca in timpul schemei de vaccinare sa tii animalul de companie in casa, acolo unde il poti monitoriza si unde il feresti de elementele daunatoare. Mai tarziu, dupa ultimul vaccin, ai grija sa-l tii in continuare in interior, cel putin 2 – 3 zile, pentru ca substantele active sa aiba timp sa-si faca efectul.

Accesand Veteco.com poti descoperi atat vaccinuri eficiente pentru catei, cat si suplimente alimentare, care sunt excelente pentru intretinerea blanii, a dintilor, dar si a sistemului digestiv. In primele luni de viata, prietenul tau are nevoie de foarte mult ajutor, astfel incat sa se dezvolte armonios din punct de vedere fizic si psihic. Alege cu grija cel mai bun Veteco medicament veterinar, iar astfel te vei bucura de un animal de companie sanatos si vesel!

Date de contact:

E-mail: office@veteco.ro

Telefon: +40 264 597 008