Parcul Zuccotti, locul unde mişcarea Occupy s-a născut, a fost evacuat de poliţie, dar protestele continuă. După ce termenul de aprobare a protestului a expirat şi sute de protestatari au fost arestaţi, poliţiştii au găsit în parc mai multe arme. Demonstranţii şi-au manifestat o puternică nemulţumire faţă de brutalitatea cu care au fost trataţi de oamenii legii, iar preşedintele Barack Obama a fost întrerupt de aceştia în timpul unui discurs.

 

Ştirea conform căreia mai multe arme au fost găsite în tufişurile şi straturile de flori din parcul Zuccotti a apărut la scurt timp după ce pe prima pagină a ziarelor americane fusese imaginea unui tânăr de origine română, plin de sânge. Brandon Watts încercase să se opună evacuării parcului şi acuzaţia care i-a fost adusă a fost de atac şi furt pentru că a smuls chipiul din capul unui poliţist. Când s-a făcut curăţenie în parc, au fost găsite cuţite de bucătărie şi alte instrumente care ar fi putut fi folosite în violenţe, conform surselor citate de FoxNews.

 

Înainte de găsirea obiectelor, viceprimarul New Yorkului a depus la tribunal o moţiune în care specifica faptul că manifestanţii OWS deţin „diverse obiecte care pot fi folosite ca arme”. De partea cealalta, protestatarii au declarat că dacă au fost găsite arme, acestea nu au nicio legătură cu mişcarea Occupy.

 

 

După cum se pare, conflictul cu atorităţile se trasează

din ce în ce mai puternic, iar ieri, cei mai

nemultumiţi dintre protestari au ţinut să se adreseze în mod direct preşedintelui şi i-au strigat: „Domnule preşedinte (…), peste 4.000 de protestatari paşnici au fost arestaţi”. Afirmaţia a fost rostită chiar în momentul în care Barack Obama îşi începea discursul în faţa elevilor dintr-un liceu din New Hampshire. Cu puţin timp înainte de acest incident, Prima Doamnă a Statelor Unite, Mihelle Obama, partiticipând la o ceremonie militară, a fost huiduită.  

 

 

 

 

La supărările manifestanţilor Occupy s-a adăugat si dispariţia a aproximativ 3.161 de cărţi pe care le strânseseră din donaţii şi despre care se crede că în mare parte au fost distruse la evacuare. Biblioteca era organizată într-un cort mare, unde cărţile au fost aranjate pe rafturi şi de unde oricine putea împrumuta ce dorea. Echipa care se ocupa de întreţinerea acestei biblioteci din Piaţa Zuccotti a cerut primarului New Yorkului să înlocuiască volumele care acum lipsesc.