Filmul documentar „Dacii – Noi dezvăluiri” vine ca urmare a documentarului „Dacii – Adevăruri Tulburătoare”, un alt documentar realizat în anul 2012. Istoricii prezenți în film susțin teoria conform căreia noi, românii, nu suntem urmașii romanilor și că partea dacică păstrată la noi este dominantă.

 

Citeşte şi: Românismul s-a păstrat pe cale orală – 1 decembrie 1918. România, 93 de ani

 

Noul documentar aduce, după cum spune și titlul, noi dezvăluiri despre adevărata istorie a dacilor și implicit a românilor. Latinitatea poporului nostru nu este ceva de dat la o parte, dar spiritul dacic păstrat la români este predominant, conform celor care se opun istoriei învățate în școli.

 

În urma primului documentar, „Dacii – Adevăruri tulburătoare„, Zoe Petre a făcut o declarație pentru Realitatea TV prin care preciza că latinitatea românilor se datorează în special pe fondul limbii vorbite de noi: “Cea mai importantă este confuzia între originea biologică şi cultură. Nu ştiu şi nu-mi dau seama cum se pot identifica mai multe genoame. Dacii se incinerau, deci e foarte greu de crezut că se mai găseşte ADN-ul. Noi vorbim de latinitatea românilor, cu precădere datorită limbii. Nu ştiu dacă între francezi sunt mai mulţi genomi de origine latină. Liantul acestor oameni era limba latină, una populară, nu cea scrisă care nu a fost păstrată ca atare”.

 

Dacii – Noi dezvăluiri

 

Dacii – Noi dezvăluiri” precum și „Dacii – Adevăruri tulburătoare” sunt două documentare pe care trebuie să le vedeți în cazul în care doriți o informare corectă asupra istoriei noastre ca popor, ca națiune, văzută din ambele tabere.

 

Dacii – Adevăruri Tulburătoare

 

Citeşte şi: Dacii – Adevăruri Tulburătoare (Film documentar 2012)

 

Fiți români adevărați! Informați-vă corect și dați mai departe! Este un demers pentru recuperarea adevărului istoric, iar implicarea voastră poate consta în redistribuirea acestui documentar tuturor românilor interesați de un adevăr istoric care nu a mai fost dezbătut până în prezent, într-o asemenea manieră.