Raluca Ursu este românca în vârstă de 10 ani, originară din Botoșani, care câștigat marele premiu din cadrul festivalului internațional „Little Stars” de la Sankt Petersburg, din perioada 22-25 martie 2012. 

 

Citeşte şi: Interviu cu Crina Coco Popescu: Prima ascensiune pe Mt. Sidley va rămâne legată de România

 

Festivalul organizat în Rusia este considerat ca fiind unul dintre cele mai dificile festivaluri internaționale din domeniu, anual participând soliști importanți din Portugalia, Rusia, Estonia, Portugalia, Bulgaria, Ucraina și Lituania.

 

Gabriela Nechita, profesoară de canto a tinerei noastre talentate, de la Cercul de muzică „Melos”, din cadrul Palatului copiilor din Iași, a precizat că acest festival a fost unul special: “S-au întrecut în două seri de concurs, oferind publicului adevărate regaluri interpretative. În urma unei competiţii foarte strânse, Raluca Ursu a fost desemnată câştigătoarea mult-râvnitului Grand Prix al festivalului”.

 

 

Raluca Ursu s-a remarcat din timp prin vocea ei deosebită, ea având ocazia să cânte cu Filarmonica din Botoșani și chiar în duet cu artiști consacrați de la noi din țară.

 

Interpreta noastră este momentan elevă în clasa a III-a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, dar pentru a exersa face drumuri în mod regulat până la Chișinău, în Republica Moldova.

 

Citeşte şi: Ana Ropot – moldoveanca de 24 de ani care a cucerit China

 

Raluca Ursu a mai câștigat și alte premii și trofee internaționale, exemplare fiind: “Eurokids” – Italia (2011), “Slavianski Bazaar” – Belarus (2011), “Micul Prinţ” – Republica Moldova (2010), “Golden Snowflake” – Muntenegru (2010).

 

Foto: Jurnalul.ro