Pentru că bărbaţii sunt, în comparaţie cu femeile, uneori stângaci în ce priveşte shoppingeala şi pentru că un cadou prost ales poate să fie motiv de divorţ, vă propunem o introducere în tainele acestei ştiinţe exclusiv feminine. Dar pentru a alege un cadou agreabil, e necesar mai întâi să ştii ce nu ştii, iar ce nu ştii se află cuprins în rândurile următoare:

 

Citeşte şi: Cum alegem cadoul perfect?

 

Despre pantofi. Nu cumpăra niciodată, dar niciodată, pantofi. E o pierdere de timp să-ţi baţi măcar capul cu asta din trei motive pe care fetele le văd raţionale:

 

1. fiecare fată are alte gusturi în ce priveşte încalţămintea;

2. fetele caută câte trei zile perechea potrivită. Tu iei ce-ţi pică;

3. s-ar putea să te trezeşti cumpărând o pereche de ciocate, care nu se mai poartă de 6 ani.

 

Despre haine. Aici se aplică cam aceleaşi reguli ca la pantofi, dar restricţiile sunt ceva mai limitate, în sensul că uneori poate are rost să te întrebi dacă o anumită cămaşă i-ar veni şi i-ar plăcea. De asemena, cu o eşarfă e foarte greu s-o dai în bară.  Tragedia vine atunci când cumperi o haină şi descoperi că e prea strâmtă.

 

Despre farduri. Fardurile, primite din partea unui bărbat, pot fi considerare ca un cadou cu subînţeles, iar de cele mai multe ori, ele nu vor vrea să audă din partea bărbaţilor îndrumări despre cum să se machieze. Altfel, pot primi cu bucurie complimente de tipul „îţi stă bine cu rujul ăsta”.

 

Despre bijuterii kitchoase. Femeile se pricep, în general, foarte bine la bijuterii şi ca să se bucure la o bijuterie pe care o primeşte trebuie să i se demonstreze că şi cel care a făcut cadoul e un cunoscător. Pe de altă parte, bijuteriile sunt bijuterii pentru că valorează mult, iar în cel mai rău caz, o amuletă handmade e mai bineprimită decât o pereche de cercei de la metrou.

 

Obiecte electrocasnice. Niciodată! Un blender sau un mixer nu poate să fie niciodată un cadou, doar pentru că ai auzit-o spunând că are o reţetă nouă de prăjituri dar s-a stricat mixerul. 

  

Citeste şi: Femeile sunt preocupate doar de fericirea lor

 

Probabil că şi femeile fac cadouri nepotrivite bărbaţilor, dar e greu să auzi un barbat ofensat din cauza asta. Fireşte, de la o femeie o să auzi mai des ce nu i-ar plăcea decât ce i-ar plăcea.