În istoria românilor se poate observa cu ușurință cum în momentul pornirii unei revolte, revoluții sau a unor manifestații de protest, de fiecare dată, după ce a fost pusă masa, apar anumiți lideri ai sferei politice pentru a vorbi în numele oamenilor care au stat în frig.

 

Citeşte şi: Strategia de dispersare a mulţimii. Divide et Impera

 

Culmea, după ce protestele își demonstrează forța și se poate observa că nu e doar un foc de paie, politicienii apar în fața oamenilor care își exprimă nemulțumirea, ca niște adevărați salvatori, ca niște adevărați aleși ai poporului. Cel puțin în situații de criză.

 

 

Protestele din România au intrat în a 7-a zi, iar acum că lucrurile se concretizează, se scot armele secrete de la naftalină, puse bine deoparte la sfârșitul anului 1989. De ce așteaptă politicienii noștri o săptămână întreagă pentru a ieși în față, pentru a-și spune punctul de vedere, pentru a lămuri o situație clară de criză? 

 

Tentativele politicienilor români de până acum de a ieși în fața protestatarilor au fost sporadice și s-au terminat în refuzul clar al populației prezente la manifestație. Pe lângă înjurături și reproșuri, politicienii au fost alungați fără discuții, fapt ce ar trebui să dea de gândit celor care conduc țara, fie de la Putere, fie de la Opoziție.

 

Ludovic Orban a avut o ușoară tentativă de a apărea în mulțime ca un om nemulțumit de actuala situație din România. E firesc! E român, cu toții ar trebui să fim. Într-o țară civilizată și cu un spirit civic dezvoltat, trebuie să ieși în stradă și dacă tu o duci bine, atât timp cât cei din jurul tău sunt victimele unui sistem corupt care trebuie schimbat.

 Tentativa lui a eșuat! Iarăși, firesc! Oamenii s-au săturat! Fostul ministru Ioan Botiș a fost și el huiduit la o ieșire în stradă, lucru, iarăși firesc! Cine urmează acum? Cine vrea să fie următorul „Salvator al României”?

 

Răspunsul este simplu. Este rândul lui Radu Mazăre! Beneficiind de un bun capital de imagine, primarul Constanței are șanse mari să culeagă simpatia mulțimii, dar oare chiar asta vor oamenii care protestează? Chiar vor un alt om din aceeași clasă politică? Rămâne de văzut impactul pe care îl va avea Radu Mazăre asupra protestatarilor și dacă acesta va fi acceptat ca o portavoce a mulțimii.

 

Miza pentru a deveni vocea mulțimii este una foarte mare, cel care va ajunge să fie „adoptat” de mulțime putând lua o poziție serioasă pentru alegerile electorale de la sfârșitul anului. 

 

 

Politicienii români suferă de un complex al furtului de revoluții, proteste și revolte. Refuză să îi asculte pe oameni când sunt alungați, refuză ideea că protestele actuale din România sunt împotriva întregului sistem, nu doar împotriva Puterii. Oamenii s-au săturat! Oamenii nu mai vor promisiuni! Românii nu pot fi mințiți la infinit și le-ar pica greu să le mai fie furată încă o revoluție. Voi chiar nu citiți pancartele?

 

Credeți că studenții, pensionarii și ceilalți oameni aflați la proteste chiar vor pe cineva din Opoziție care să îi conducă pe același drum? Chiar credeți că au în minte o „Mesia” a politicii care îi va salva din acest sistem putred? Românii vor dreptate și egalitate de șanse. Nu vor PDL, nu vor USL, nu vor alte formațiuni politice care au doar numele diferit, însă oamenii și doctrinele sunt aceleași.

 

Dragi politicieni români, indiferent de culoarea voastră politică, dacă în peste 20 de ani de zile nu le-ați oferit nimic decât speranțe deșarte și promisiuni neîndeplinite românilor, lăsați măcar poporul să protesteze! Nu le mai furați încă o revoltă, nu îi mai țineți în frig degeaba! 

 

Citeşte şi: Cine striga „libertate”?

 

Președinția, Guvernul și Parlamentul în forma actuală să rămână ale voastre, dar lăsați protestele să fie ale românilor! Românii nu vor schimbarea unui om, românii vor schimbarea sistemului!