După succesul recent înregistrat de juniorii români la Olimpiada Balcanică de Informatică, dedicată categoriei lor de vârstă, unde au adus acasă 4 medalii: 2 de aur, una de argint și una de bronz, acum este rândul celor mai mari să ne facă mândri!

 

Citeşte şi: O româncă de 10 ani a câştigat festivalul internaţional Little Stars

 

Lotul național de informatică al României s-a întors acasă de la Olimpiada Balcanică de Informatică 2012 cu 4 medalii, 2 de aur și 2 de argint, la a 20-a ediție a competiției, desfășurată la Belgrad, Serbia, în perioada 15-19 august 2012, anunță Ministerul Educației.

 

Rareș Darius Buhai (clasa a IX-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița) și Radu Ștefan Voroneanu (clasa a X-a, Colegiul Național „I.L. Caragiale” din Ploiești) au adus 2 medalii de aur pentru România, iar medaliile de argint au fost câștigate de către Dan Mihai Gheorghe și Daniel Posdărăscu, amândoi fiind elevi în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

 

 

Conform Ministerului Educației, trei dintre cei patru medaliați au mai obținut și alte performanțe remarcabile în acest an pe plan internațional. Rareș Darius Buhai a câștigat medalia de argint la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada, în timp ce Dan Mihai Gheorghe și Daniel Posdărăscu au câștigat medalii de aur în cadrul aceleiași competiții, informează Gândul.info.

 

La Olimpiada Balcanică de Informatică 2012 au participat 45 de concurenți din 9 țări.

 

Citeşte şi: Romanii au facut senzatie la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori

 

Îi felicităm pe acești tineri români talentați și le urăm mult succes în continuare. Faceți cinste țării în afară! Suntem mândri de voi! HAI ROMÂNIA!