Lumea în care trăim se învârte din ce în ce mai mult în jurul mediului online, astfel crescând importanța acestei lumi virtuale în care interacționăm cu oameni și ne documentăm despre subiectele care ne stârnesc interesul.

 

 

Având în vedere că imaginea unei țări, a unui popor, poate fi analizată și din punct de vedere al modului în care o comunitate este prezentă și prezentată pe Internet, putem spune că avem de câștigat în cazul în care România și românii sunt bine văzuți, cel puțin în lumea virtuală.

 

 

 

Cea mai amplă campanie de acest gen pentru îndreptarea imaginii pe care o are România pe Internet, în rezultatele motoarelor de căutare, este campania „Românii sunt deștepți”, care beneficiază de o vastă promovare și răspândire pe rețele de socializare online. Ideea acestei campanii este schimbarea primelor rezultate în lista motoarelor de căutare, mai ales în lista Google, cu rezultate care să ne facă cinste ca popor, ca țară.

 

 

În acest moment, când cineva caută ceva pe Google despre țara noastră sau despre români, la scrierea propoziției „românii sunt…” fără a da „ENTER”, primele rezultate care apar sunt „românii sunt păduchioși”, „românii sunt hoți”, „românii sunt proști” și „românii sunt latini”.

 

Campania „Românii sunt deștepți” are în vedere accesarea de cât mai multe ori a unor linkuri care fac referire la faptul că „Românii sunt deștepți” pentru ca în rezultatele Google să apară lucruri pozitive despre România. Acest mic mecanism de SEO(Search Engine Optimisation) poate duce în foarte scurt timp la apariția rezultatului „Românii sunt deștepți” dacă suficient de mulți oameni accesează aceste linkuri.

 

 

Amploarea pe care a căpătat-o această campanie este datorată și lui Mircea Badea, moderatorul emisiunii „În gura presei” care a prezentat site-ul în emisiunea sa din 16 noiembrie 2011.

 

 

 

Așadar, dacă doriți ca românii să fie mai bine văzuți în afară, prin intermediul Internetului, nu rămâne decât să accesați cât mai des și în cât mai multe limbi propoziția „Românii sunt deștepți„. Puteți face acest lucru direct pe Google sau de pe site-ul campaniei „Românii sunt deștepți!”.