Vameșii din Noua Zeelandă au recurs la un gest INCREDIBIL, după ce au forțat un cuplu de români, Veronica Lazarovici și Mădălin Vânătoru să părăsească țara pentru motivul declarat că vin din România și pentru faptul că sunt români, informează ziarul neozeelandez The New Zealand Herald.

 

Citeşte şi: Romania e discriminata in subiectele bacalaureatului din Franta

 

Unul dintre vameși a fost auzit spunând „No more Romanians” / „Gata cu românii” în Aeroportul Internațional Auckland, acest gest de discriminare fiind urmat de reținerea celor doi români la graniță. Vameșii au fost obligați să-și ceară scuze în mod public.

 

Cei doi români au fost șocați de discriminarea de care au avut parte la graniță: „Nu pot trece peste acest lucru. Mă așteptăm la o cu totul altă primire”, a declarat Veronica Lazarovici, care dorea să obțină o diplomă în Management în orașul Auckland.

 

Încă de la sosirea în aeroport, Veronica Lazarovici și soțul ei, Mădălin Vânătoru, au fost chemați în biroul de audieri și luați la întrebări pentru mai multe ore în șir, fapt insuportabil pentru cei doi români, Mădălin Vânătoru declarând: „A fost prea mult pentru noi! Am început să plâng instant!”. În urma celor întâmplate pe Aeroportul din Auckland, românii au spus că nu cred că le mai place ideea de a se muta în Noua Zeelandă, fapt ce a fost pe placul vameșului care i-a interogat. 

 

Luna trecută, un grup de șapte români nu a fost lăsat să intre în Noua Zeelandă, pe același motiv, fiind etichetat ca un grup cu posibile activități infracționale.

 

Citeşte şi: România – ţinta ironiilor din Europa?

Autoritățile din Noua Zeelandă încă nu s-au decis ce vor face în acest caz, însă prima măsură a fost de a-i pune pe vameșii care i-au obligat pe Veronica Lazarovici și Mădălin Vânătoru să părăsească țara, să-și ceară scuze în mod public.

 

Voi ce măsuri credeți că ar trebui luate în situațiile de acest gen?

Foto: NZHerald