Gripa este imprevizibilă şi poate ataca pe oricine la orice vârstă. Pentru că această boală se poate răspândi uşor prin tuse şi strănut, epidemia de gripă este obişnuită, în special iarna şi toamna. În timpul unei epidemii, 25% pâna la 50% din populaţie poate fi infectată. Peste 36.000 de americani mor în fiecare an de gripă şi aproximativ 200.000 sunt spitalizaţi.

 

Citeşte şi: 4 lucruri care iti intaresc sistemul imunitar

 

Gripa este o infecţie virală, contagioasă a căilor respiratorii superioare. Există două tipuri de virusuri ale gripei, desemnate tipul A şi tipul B, care cauzează această infecţie a gâtului, a canalelor  bronşice şi a plămânilor. Virusul pătrunde în căile aeriene prin membrana mucoaselor din nas, ochii sau gură.

 

Totuşi, gripa este foarte rar periculoasă pentru adulţi, însă poate aduce multiple complicaţii în cazul vârstnicilor. Grupul celor cu risc crescut de gripă îi include şi pe cei care, indiferent de vârstă, au sistemul imunitar slăbit sau boli cronice, cum ar fi bolile cardiace sau pulmonare.

 

Pentru a ajuta sistemul imunitar să lupte cu gripa şi pentru a putea trece mai repede de această infecţie, putem apela la câteva „trucuri” naturiste pentru a o păcăli :


Usturoiul

 

 

Usturoiul este un antibiotic natural, cu o eficienţă deosebită în tratarea mai multor tipuri de infecţii. Acesta se poate achiziţiona şi sub formă de capsule sau comprimate de la plafar, 2 pilule – de 3 ori pe zi, fiind doza recomandată. 

 


Argintul coloidal

 

 

Argintul coloidal este o apă îmbogăţită cu ioni de argint. Proprietăţile antispectice şi bacterifuge ale argintului erau cunoscute şi de nobilii din vechime care mâncau cu tacâmuri şi pe vase de argint. Astfel, respectând indicaţiile de pe etichetă, argintul coloidal poate ajuta pentru vindecare.


Vitamina C

 

 

Vitamina C care poate să fie gasită în abundenţă în măceşe, cătină şi pătrunjel (mult mai mult decât în lămâie) întăreşte sistemul imunitar, crescând numărul şi calitatea globulelor albe. Astfel, vitamina C poate îmbunătăţi răspunsul organismului şi creşte capacitatea corpului de a combate infecţia.


Propolisul

 

 

Tinctura de propolis stopează extinderea infecţiei, fiind cunoscut ca un puternic antimicrobian. Se administrează oral, zece picaturi, de patru ori pe zi.

 

Citeşte şi: Cum sa faci o mancare sanatoasa. 5 retete simple si rapide pentru o salata delicioasa

 

Vitamina B complex

 

 

Vitamina B complex se găseşte în drojdia de bere din care se produc capsulele pe care le putem achiziţiona de la plafar. Pe lângă efectul asupra sistemului nervos, aceasta acţionează asupra sistemulului muscular, relaxându-l, fortificând şi crescându-i tonusul. În acest fel, complexul de vitamine B este excelent în recuperarea de după gripă.