După demisia din august a ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, subsecretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat astăzi că demisionează. Astfel, tot mai puţini bani alocaţi Sănătăţii au declanşat încă din august un conflict mocnit în interiorul guvernului României, iar poziţia Ministerului Sănătăţii este tot mai vehementă.

 

Citeşte şi Asigurări de sănătate obligatorii şi joburi de reformă

 

Intrând în direct la emisiunea de televiziune de ieri searăa, de la Realitatea TV, unde era invitat Raed Arafat, preşedintele Traian Băsescu a spus: „să nu creăm o psihoză că acest guvern ticălos vrea să distrugă sistemul de ambulanţă.”

Este de menţionat şi faptul că FMI a făcut o recomandare în privinţa sistemului medical de urgenţă sugerând României să nu recurgă la modificări în ceea ce priveşte acest domeniu al Sănătăţii.
Fiind şi coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), Raed Arafat anunţase că nu este de acord cu felul în care acest domeniu va fi reformat.

Pe de altă parte, în conferinţa de presă susţinută astăzi de Raed Arafat, acesta a făcut următoarele precizări:

„Nu vreau nicio întrebare pe aspect politic pentru că efectiv nu mă interesează”

„Eu nu sunt de acord cu punctul oficial de vedere al ministerului în ceea ce priveşte sistemul medical de urgenţă.”

 

„Eu nu pot să intru în polemici cu nimeni, indiferent că este preşedinte sau altcineva.”


Proiectul de lege aflat în dezbatere publică a fost atacat şi de liderii opoziţiei, declaraţia lui  Victor Ponta fiind următoarea: „poziţia lui Raed Arafat ar trebui să-i dea de gândit preşedintelui Traian Băsescu”, care este, în opinia preşedintelui PSD, principalul susţinător al acestei reforme.