Nicusor Dan a vorbit, in cadrul unei emisiuni Tv, despre scandalul din USR dar si despre actiunile pe care doreste sa le faca pentru Capitala.

„Despre scandal Evit să mă pronunț, a fost o discuție care a început după amiaza și s-a prelungit pentru că discuțiile au fost tensionate. Doamna Ardelean intră în categoria de opinie și nu poți să sancționezi un membru de partid pentru delict de opinie. 

Sancțiunea de excludere pentru opinie o consider nejustificată. Partidul ăsta e un partid special, cu democrație internă. Eu sper să existe o decizie înțeleaptă, urmează ca Biroul Național să se pronunțe, eu sper ca partidul să ia o decizie înțeleaptă pe care să o poată livra publicului. 

Am o relație foarte bună cu USR București, în programul meu au contribuit mult membrii partidului, ei sunt cei care au făcut opoziție la Gabriela Firea. Am avut o relație de colaborare bună pe București. 

A fost o ședință la care am fost invitat, am discutat cu ei și au validat consfințirea susținerii mele la candidatură. 

Bucureștiul este într-o situație foarte, foarte grea. Bugetul este nerealist. Ne îndreptăm spre aceeași 4 miliarde de lei, în condițiile în care cheltuielile sunt de 7 miliarde de lei. Nu s-au plătit banii la STB, STB-ul are niște datorii la ANAF, vedem că dincolo, după ce RADET a intrat în faliment s-au acumulat alte datorii și Primăria nu are banii ăștia Riscul ca această instituție să se ducă spre incapacitate de plată este foarte foarte acut. 

Pe chestiunea asta nu există miracole, am pierdut foarte mult timp cu niște propiecte fanteziste. Aveam 180 de milioane de euro disponibili pentru lucrări, pentru că am dus RADET în insolvență. Pe proiectul fantezsist a fost ca RADET să prea ELCEN. Soluția este ca pe sud și pe vest să schimbăm rețeaua, asta înseamnă câteva sute de kilometri. În administrația Firea s-a făcut cam 10 kilometri pe an, în condițiile în care rețeaua are 1000 de kilometri. Se pot face 100 de kilometri pe an, asta depinde de bani, banii îi avem. Și depinde de viteza de lucru. E o chestiune care se poate face, cu caite de sarcini bine făcute. Nu e totuși o mare filosofie să sapi, să scoți o conductă și să pui alta în loc.

O să afectezi traficul, diferența e dacă putem să o facem în 6 luni sau în trei zile. Urmează să vedem ce facem cu zona de nord. Acolo sunt privați care au și bani și se mișcă mai repede. Ei vor să facă asta și să-i plătim cu aceiași bani.

Dacă trecem toți la centrale individuale poluăm, cum a fost experiment pe câteva orașe din România, și doi nu există disponibilitatea să dăm atâtea centrale. Asta nu înseamnă că în primul an nu o să avem avarii. Dar odată ce ai harta asta știi de unde să începi.”, a vorbit Nicusor Dan in cadrul emisiunii Tv.