Senatorul Mihai Gotiu a postat un mesaj pe Facebook prin intremediul caruia a mentionat ca mai mult de 500 de membri USR au semnat apelul prin care se solicita excluderea Olimpiei Ardelean din partid.

„Dacă ar fi fost vorba (doar) de injurii şi jigniri (nu că asta ar fi o scuză), există o listă lungă ‘de aşteptare’, începând cu un coleg trimis să ne reprezinte la Bruxelles şi cu tine, Dan Barna, continuând cu mine şi cu mulţi alţi colegi care, în momente tensionate, în spaţiul public ori în discuţii interne, am trecut peste limitele adresărilor colegiale. Eu îmi cer scuze, sper să o faci şi tu, iar dacă asta nu rezolvă problema, propun să trecem la sancţiuni cu titlu de exemplu începând cu noi, cei din conducerea partidului.

Sesizarea lui Oli nu e legată de faptul că a descoperit listele de semnături false (nedepuse în urma demersurilor ei), ci de comportamentul unui coleg, angajat al USR şi responsabil în campania #farapenali, care a vrut să depună lista cu semnături false, chiar şi după ce s-a dovedit că nu erau veridice! Dacă acest lucru e adevărat, e extrem de grav faptul că respectivul coleg nu a fost sancţionat intern nici măcar cu o mustrare! Însăşi faptul că vreme de atâtea luni sesizarea lui Oli nu a primit răspuns reprezintă circumstanţe atenuante, iar dacă ceea ce a reclamat se dovedeşte adevărat perspectiva e total diferită.”, a afirmat Mihai Gotiu.