Gabriela Firea a declarat duminica faptul ca are ne voie de aprobarea premierului pentru alocarea fondurilor.

„Sunt două subiecte, unul se referă la bugetul de venituri și cheltuieli și raportarea acestuia la bugetul național – ne-am dori o lege a bugetului votată în Parlament, nu o asumare de răspundere – al doilea subiect: guvernul a transmis către toate primăriile din țară solicitări să transmită nevoile urgente pentru cheltuieli de funcționare și utilitate publică de care ar mai avea nevoie primăriile, știut că nu a fost un an foarte bun din punct de vedere bugetar.

Noi am transmis un răspuns argumentat și competent la solicitarea guvernului, pentru că legal nu se putea să nu se transmită cererea și la PMB. Am răspuns: după toate calculele făcute ar mai fi nevoie pentru final de an pentru  cheltuieli pentru apa caldă și căldură și transportul în comun de suma menționată și de dvs.

Eu nu am solicitat niciodată o sumă în plus pe care nu ar merita-o bucureștenii. PMB este singura din țară care nu încasează taxe și impozite, prin lege, sunt încasate de primăriile de sector. Câtă vreme guvernul actual nu va aloca un procent suficient ca să acoperim cheltuile cu serviciile publice, apa caldă și clădura, iluminatul public, serviciul public de transport, cele 19 spitale, 14 teatre, toate investițiile începute în infrastructură. Vom face plângere penală pentru abuz în serviciu, guvernul este obligat să întoarcă Bucureștiului o sumă suficientă. Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB și se întoarce de la Ministerul de Finanțe către Pimăria Capitalei și cele șase sectoare o suma infimă. Bucureștenii sunt dezavantajați”, a mentionat Gabriela Firea.