Marcel Vela a vorbit despre traficul din Bucuresti, mentionand ca aglomeratia din Capitala se datoreaza celor care „nu gandesc”.

„Nu e greu să ne dăm seama că în București traficul este infernal din cauza unora care nu gândesc. Punctul meu de vedere – și îl voi spune și consilierilor locali și doamnei primar general – este realizarea unor fluxuri de ciculație pe străzi sau bulevarde care să cuprindă un singur sens. Cred că avem atâta înțelepciune să ne uitam pe o hartă cu drone. Inspectoratul de Aviație al ministerului e la dipoziție pentru a face un studiu, o cercetare cu zonele aglomerate.

Ceea ce se întâmplă în București la ora actuală este de neacceptat. Este inacceptabil într-o capitală europeană, ca un compatriot, un concetățean să petreacă în trafic așa mult timp. Vă spun, cu experiența de primar, că pot fi rezolvate printr-o reorganizare a traficului în București, prin fluidizare, măcar parte din probleme.

Indiferent câți polițiști rutieri aduce Ministerul de Interne în stradă, problema există în continuare. Așadar, prin acest dialog doresc, împreună cu specialiștii din minister, să clarificăm și probleme de fond, adică să găsim acele cauze care pot fi eliminate și pot ajuta bucureșteanul să nu mai petreacă așa mult timp în trafic”, a declarat Marcel Vela.