Marcel Ciolacu, presedintele interimar PSD, a mentionat faptul ca partidul va ataca toate legile pe care Guvernul Orban isi asuma raspunderea, la Curtea Constitutionala, in cazul in care exista deja in Parlament dezbateri cu privire la legi pe aceeasi tema,

„Din punctul meu de vedere e neconstituțional să vii cu legi de asumare când există legi în dezbatere parlamentară. Indiferent de orice lege cu care vine guvernul pe asumare în Parlament, acestea vor fi atacate la CCR dacă există în dezbatere în Parlament legi pe aceeași temă.

In privința cumulului de pensie cu salariu, este un principu corect, dar legea, pentru că numai prin lege poate fi promovată – și nu înseamnă că dacă se promovează prin lege va fi constituțională, m-am uitat pe decizia CCR pe legea din timpul guvernării Boc, nu știm dacă va interzice sau nu acest lucru. Oricum, legea trebuie să aibă niște norme în cazuri excepționale și atunci vorbim despre profesori sau megii (sic!) în anumite zone geografice unde nu găsesc acele comunități persoane care să presteze aceste servicii. Este exclus să se dea ONG (sic!), fiincă deja Curtea a avut un punct de vedere.

În privința pensiilor speciale, tot aud acest discurs în continuare electoral: desființarea tuturor pensiilor speciale, cu excepția. Ori e o desființare la toată lumea, ori există excepții. Trebuie o abordare mai serioasă. PSD a venit cu un proiect de lege privind impozitarea progresivă a veniturilor, astfel încât evitam să atacăm un drept deja câștigat. Am fi făcut o impozitare corectă, ar fi fost o singură lege și nu ar fi trebui deschisă toată cutia Pandorei. Este aproape incorect să intri și să discuți un drept deja câștigat”, a declarat Marcel Ciolacu.