Pentru că ne aflăm în preajma sărbătorilor şi urmează o “perioadă” culinară destul de bogată şi deloc benefică pentru sănătatea noastră, să ne răcorim şi să ne hrănim stomacul, având următoarea reţetă:

 

De ce avem nevoie? -cantitatea este pentru o singură porţie-

 

-piept sau copănele de pui (la alegere)-200g

-3 lămâi

-1 căpăţână de usturoi

-2/3 cartofi (în funcţie de mărime/la alegerea fiecăruia)

-40g iaurt

 

Alte ingrediente şi condimente: ulei, sare, piper, pătrunjel, zahăr

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie fâşii, cubuleţe sau se lasă în bucăţi/felii mari, iar copănelele aşa cum sunt.

 

Puiul se va pune într-o tigaie, cu foarte puţin ulei; acesta se va căli la foc mic până va începe să prindă culoare. Deasupra punem sare şi piper “la ochi”, în funcţie de preferinţele fiecăruia.

 

După călire, se ia tigaia de pe foc şi se adaugă apă cât să acopere toată cantitatea de carne. Punem din nou tigaia pe foc şi aşteptăm ca puiul să fiarbă şi să se călească în acelaşi timp(avem o baie de puţin ulei şi mai multă apă, astfel încât mâncarea să fie mai puţin nocivă, cu un nivel de grăsime mai scăzut).

 

·        este mai sănătos să fierbem decât să prăjim –

 

Stoarcem lămâile, pisăm usturoiul şi le punem deasupra puiului din tigaie(acesta este deja făcut). Amestecăm cu o lingură de lemn toate ingredientele din tigaie până se călesc toate împreună. Vom simţi în mod negreşit mirosul extraordinar de usturoi; atunci înseamnă că mâncarea este gata.

 

La sfârşit presărăm foarte puţin zahăr deasupra; îi va da o savoare deosebită.

 

Cartofii  se taie cubuleţe şi se prepară exact ca şi puiul. Îi călim până prind culoare, adăugăm apă, sare, piper şi aşteptăm să fiarbă. La sfârşit adăugăm iaurtul, le amestecăm şi presărăm puţin de zahăr.

 

 

Tocmai ce am făcut un pui delicious şi nişte cartofi delicioşi de “light”; se servesc împreună, desigur. Pentru gust, dar şi aspect, presărăm deasupra mâncării nişte frunze de pătrunjel(de preferat să fie proaspăt).

 

Poftă bună!